Peppiina Huhtala

Töissä

Olen yrityslainsäädäntötiimimme tuorein lisäys. Vastaan digi- ja datasääntelystä, tietosuojasääntelystä, IPR-oikeuksista sekä yhteiskuntavastuuseen liittyvistä kokonaisuuksista. Vastuulleni kuuluu muun muassa lobbausrekisterilainsäädännön toimeenpano organisaatiossamme. Vaikuttamistyöstämme tulee monelta osin julkista vuonna 2024. Vastuualueellani tapahtuu muutoinkin tällä hetkellä paljon – mikä ei liittyisi digitalisaatioon ja kuka ei olisi kuullut tekoälyasetuksesta? Keskeistä onkin oppia tunnistamaan elinkeinoelämän kannalta keskeisimmät kysymykset, ja keskittyä niihin.

Vapaalla

Lomani vietän useimmiten Thaimaassa Muay Thain eli thaimaalaisen potkunyrkkeilyn sekä MMA-treenien parissa. Suomessa en aikataulusyistä ehdi panostamaan kamppailulajiharrastuksiini niin paljon kuin haluaisin. Arkivapaat vietänkin usein kamppailukeskusten sijaan Westendin CrossFit-salilla.

Ensimmäinen työpaikkani

Ajallisesti ensimmäinen taisi olla Songan Taimi Ky:llä harventamassa männyntaimia. Asuttiin muiden nuorten kanssa maatilalla, jossa sanitettitiloina toimi ulkohuussit. Muistan, että rupeaman lopulla taimet vilisivät silmissä, ja rahoilla ostin ensimmäiset omat ulkomaanmatkani. Merkityksellisin työpaikkani oli kuitenkin erityislasten parissa. Minulla on 16 vuotta nuorempi pikkusisko, jolla on Downin syndrooma. Opettelin hoitamaan häntä heti vastasyntyneestä, ja opettelin myös tukiviittomia hänen kasvaessaan. Teinkin sen seurauksena läpi lukion ja yliopisto-opintojeni keikkaa erityislasten avustajana kaikissa Rovaniemen päiväkodeissa ja erityislasten kodeissa.