EK uudisti ilmeensä ja nettisivunsa – uusi ilme on talouden pulssilla

06.10.2020

Julkaisimme tänään 6.10. EK:n uuden visuaalisen ilmeen ja uudet nettisivut. Myös EK:n logo muuttuu. Uudistuksen taustalla on halu kertoa tavoitteistamme ja tuottamastamme datasta entistä selkeämmin, ihmisläheisemmin ja olla talouden pulssilla.

EK organisaationa on jo kunniakkaassa 15 vuoden iässä, samalta ajalta oli myös EK:n visuaalinen ilme. Viime talvena käynnistetyllä ilme- ja nettisivu-uudistuksella haluamme tuoda organisaatiomme myös visuaalisesti nykypäivään.

Nettisivu-uudistuksen lähtökohtana oli sivujen helppo käytettävyys. Tuotamme valtavasti dataa niin palkkatilastoista yrityskyselyihin kuin Pk-pulssista luottamusindikaattoreihin. Tavoitteenamme oli, että sekä edunvalvontaviestimme että tutkittu tieto löydetään sivuiltamme entistä helpommin.

Toisaalta uudistus kertoo siitä, että haluamme olla entistä ihmisläheisempiä. Nettisivuillamme tämä näkyy muun muassa siinä, että EK:laisiin voi tutustua paremmin jokaisen yhteystietosivulla. Käy lukemassa esimerkiksi, mikä oli toimitusjohtajamme Jyrin ensimmäinen työpaikka; kuka EK:lainen on toiminut risteilyemäntänä; ja kuka osaa kesätyönsä ansiosta arvioida vastaantulijan paidankauluksen koon ensisilmäyksellä. Vinkki: nettisivujemme hakutoiminto on muuten niin näppärä, että tuloksen löytää suht nopeasti 😀

EK:n uusi logo on sähköinen ja dynaaminen, mikä kuvastaa sitä, miten olemme maailman muutoksessa mukana. Toisaalta kun asettelee logoja monta vierekkäin logotapetiksi ja kääntää päätä 90 astetta, voi nähdä, miten EK koostuu ihmisistä ja yhteystyöstä.

Ilmeuudistusten yhteydessä kerrotaan perinteisesti, mitä taivaan sävyä organisaation sininen edustaa tai mistä luonnonihmeestä värit on poimittu. Meillä uusina pääväreinä on jo EK:n perinteinen sininen, uusina pääväreinä vihreän kaksi sävyä ja luonnosta poimittu persikka. Ilmeen taustalla voi puolestaan nähdä muuttuvaa suhdannekäyrää, joka elää talouden pulssilla.

Uudistusten kantavana ajatuksena on ollut vastuullisuus. Uudistukset toteutettiin suomalaisten kumppaniyritysten kanssa. Tulevaisuudessa myös tilaamme paperimateriaaleja entistä vähemmän, minkä digityöskentely on mahdollistanut. Vanhat materiaalit olemme antaneet kiertoon joko työntekijöidemme kautta esim. päiväkotien askartelukäyttöön tai Globe hopelle, jossa esim. vanhat kaulanauhat pääsevät uusiokäyttöön.

Toivottavasti pystymme palvelemaan sinua entistä paremmin uusilla nettisivuillamme ja tuoreella ilmeellämme. Kuulemme myös mielellämme, mitä mieltä olet uudistuksista. 

Anna palautetta