GIPP-ohjelma: Suomalainen osaaminen esillä Washingtonissa

29.01.2019

Washington DC:tä kohdanneesta talvimyrskystä ja USA:n liittovaltion ennätyspitkästä hallinnon sulusta huolimatta GIPP-ohjelman ja Smart Mobility -ohjelman yhdessä aktivoima Team Finland delegaatiomatka Washingtoniin 14-16.1.2019 sujui hienosti. Mukana matkalla oli yksitoista autonomiseen merenkulkuun ja meriteollisuuteen liittyvää suomalaista huippuyritystä vahvistettuna Aalto-yliopiston ja EK:n osallistujilla.

Yritykset olivat tyytyväisiä mahdollisuudesta tavata mm. Yhdysvaltain merivoimien ja rannikkovartioston edustajia sekä muita valtionhallinnon toimijoita, meriteollisuuden suuria integraattoreita sekä paikallisia ilmailualan edustajia. Tärkeimmät ilmailualan edustajat tulivat vastaavasti Suomeen vierailulle 23-25.1.2019 Espoon Otaniemessä järjestettyyn ”Finnish Satellite Workshop 2019” -tapahtumaan.

Washingtonissa järjestettiin samanaikaisesti myös “Surface Navy Association 31st National Symposium” -tapahtuma, jossa paikalla oli merkittävimmät amerikkalaiset meriteollisuuden toimijat. Myös suomalaisyritykset osallistuivat tapahtumaan, jossa saivat mahdollisuuden kertoa omasta osaamisestaan sekä nähdä alan amerikkalaisten toimijoiden edistyksellisimpiä innovaatioita.

Yhdysvallat päässee tänä vuonna aloittamaan jäänmurtajakaluston hankkimisen, joten suomalainen arktinen osaaminen oli myös keskusteluissa esillä. Vierailun pääfokus oli kuitenkin autonomisessa meriliikenteessä. Myös tietoturvaan liittyvät ratkaisut olivat kaikkien toimijoiden kiinnostuksen aiheena.

Seuraavina askelina jatkamme keskustelua alan toimijoiden kanssa ja etsimme molemminpuolisia uusia tilaisuuksia jatkaa yhtyeistyömahdollisuuksien laajentamista.

Lisätietoja:
Ohjelmajohtaja Kimmo Aura, Business Finland, kimmo.aura@businessfinland.fi, p.040 504 8317