EK:n puheenjohtaja Matti Alahuhta: Yhteiskuntasopimuksen kaatuminen on Suomelle suuri tappio – olemme tienhaarassa

Yhteiskuntasopimuksen kaatuminen on Elinkeinoelämän keskusliiton puheenjohtajan Matti Alahuhdan mukaan suuri tappio Suomelle ja suomalaisille.

”Tätä sopimusta olisi nyt tarvittu. Suomen kustannuskilpailukyky on suuri ongelma. Suomi ei houkuttele investointikohteena ja vienti ei vedä. Lisäksi tuloveron alennus jää saamatta ja leikkauksia tulee lisää, jolloin ostovoima heikkenee edelleen. Maamme kehitys on hälyttävää”, Alahuhta toteaa.

Alahuhdan mukaan syntynyttä tilannetta ei ole nyt aikaa jäädä harmittelemaan. Suomen talouden kuntoon saaminen kaipaa pikaisia toimia.

”Olemme tienhaarassa. Nyt on nopeasti tartuttava uusiin keinoihin saada Suomesta yrityksille haluttu paikka toimia. Tämä edellyttää työmarkkinajärjestelmän uudistamista. Päätöksentekoa tulee siirtää yrityksiin, sinne missä työ tehdään. Vain näin saamme talouden ja työllisyyden nousuun”, Alahuhta sanoo.

Lisätiedot:
EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies
Yhteydenottopyynnöt Häkämiehelle viestintäjohtaja Jouni Kemppaisen kautta, puh. 040 505 9790

Kommentit 3

3 vastausta artikkeliin EK:n puheenjohtaja Matti Alahuhta: Yhteiskuntasopimuksen kaatuminen on Suomelle suuri tappio – olemme tienhaarassa
  1. Pentti K Pappinen sanoo:

    Saavutettuja etuja kukaan ei halunne antaa pois. Mutta jos vanhukset haluavat täyttää päiviensä määrän, niin että nuorin kuolee satavuotiaana, ja sitä nuoremmat rakentavat taloja ja asuvat niissä, ja istuttavat perunapeltoja, ja tekevät työtä käsillään, niin jotakin on tehtävä. Velaksi eläminen on huonoin mahdollinen suunnitelma. Myöskin naisilta on otettava valta pois, ja annettava niille, jotka eivät auta lapsia synnyttämään äkkikuoleman omaksi. Sillä Suomen kansaa ei ole ennenkään synnytetty yhden päivän synnytyskivulla tahi yhdellä haavaa.

  2. Markku salonen sanoo:

    Vaatii niin rarikaalia ratkaisuja,kestääkö rahkeet.suomi on kyynärpäitä myöten paskassa.kavaluudella ja viekkaurella on käärme luikerrellut sisään.kunnia ja maine,omanedun tavoittelu,päättäjillä päälimmäisenä.piste.

  3. Risto Korhonen sanoo:

    Sanoisin Alahuhdalla, että syy on kyllä EK:n. Olisitte tarttuneet heti SAK:n tarjoukseen, kuten entinen järkevä työmarkkinajohtajanne Lasse Laatunen Aamulehdessä kuukausi sitten totesi. EI yhtä liittoa voi syyttää, koska syy on Etelärannan niiden vuorineuvosten, joiden mielestä periaate ajaa pragmaattisuuden ohi. Edellinen EK:n puheenjohtaja sen tajusi.

Kommentoi