Anita Isomaa-Myllymäki nimitetty EK:n verojohtajaksi

19.06.2018

EK:n verojohtajaksi ja veroryhmän vetäjäksi on nimitetty KTT, OTL Anita Isomaa-Myllymäki. Hän siirtyy EK:lle Roschier Asianajotoimisto Oy:stä, jossa hän on toiminut verotukseen erikoistuneena asianajajana. Aiemmin Isomaa-Myllymäki on työskennellyt muun muassa ylitarkastajana Verohallinnossa sekä veroasiantuntijana Deloittella. 

Anita Isomaa-Myllymäki aloittaa EK:ssa 1.9.2018. Kuva: Roschier

Isomaa-Myllymäki aloittaa EK:n palveluksessa 1.9.2018 ja ottaa vastaan verojohtajan tehtävät 1.11.2018. EK:n pitkäaikainen veroryhmän vetäjä Tero Honkavaara jää eläkkeelle alkuvuonna 2019.

– Verotuksella on keskeinen vaikutus yritysten toimintaedellytyksiin. Paineet verojärjestelmän muutoksiin tulevat yhä suuremmassa määrin Suomen ulkopuolelta. Hyvän verojärjestelmän perusteiksi tunnistettuja tekijöitä, kuten kannustavuutta, yksinkertaisuutta ja ennakoitavuutta ei kuitenkaan pidä unohtaa. On hienoa päästä edistämään EK:n tavoitteita kannustavasta ja kilpailukykyisestä verojärjestelmästä, toteaa Anita Isomaa-Myllymäki.

– Verotuksen toimintaympäristö muuttuu koko ajan monimutkaisemmaksi ja kansainvälisemmäksi. Anita Isomaa-Myllymäellä on kattava kokemus eri verotuksen osa-alueilta ja aivan erityisesti kansainvälisen verotuksen kysymyksistä. Olen tyytyväinen, että Anita liittyy EK:n tiimiin ja ottaa vastaan verojohtajan tehtävät ensi syksynä. Samalla haluan kiittää Tero Honkavaaraa erittäin pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta työurasta Suomen elinkeinoelämän tavoitteiden edistämisessä, kertoo EK:n talouspolitiikan johtaja Penna Urrila.