Työryhmän esitys laiksi osaamisen kehittämisestä työpaikoilla valmistui

20.06.2012

Raamisopimukseen liittyvässä hallituksen kannanotossa todettiin, että henkilöstön osaamisen kehittämiseksi hallitus on valmis käynnistämään valmistelun koulutus ja hyvinvointivähennyksen käyttöönottamiseksi yritysverotuksessa. Tavoitteena oli lisätä henkilöstön osaamisen kehittämiseen tähtäävää toimintaa. Työ- ja elinkeinoministeriön asettama työryhmä esittää tähän tähtäävää uutta lakia osaamisen kehittämiseksi.

– On hyvä, että työryhmä on nyt saanut valmiiksi suuntaviivat uuden lain sisällöstä. Tältä pohjalta voidaan käynnistää työ varsinaisten säädösten kirjoittamiseksi, toteaa EK:n johtaja Jukka Ahtela.

Ahtela arvioi että työryhmän esitykset antavat täydet mahdollisuudet siihen, että laki saadaan alkuperäisen tavoitteen mukaisesti voimaan vuoden 2013 alusta alkaen.

– Osaamisen kehittäminen on parhaimmillaan yrityksen tarpeista lähtevää suunnitelmallista toimintaa, jota tehdään yhteistyössä koko henkilöstön kanssa. Juuri tässä hengessä työryhmän linjausten toivotaan kannustavan käytännön toimiin, arvioi Ahtela

Lisätietoja: johtaja Jukka Ahtela, EK, puh. 040 550 7978

Katso Työ- ja elinkeinoministeriön tiedote liitteineen TEM:n sivuilta