Elokuun suhdannekuva heikkeni

27.08.2015

Suhdannekuva on edelleen alavireinen. Luottamusindikaattorit ovat pitkäaikaisten keskiarvojensa alapuolella. Myös rakentamisen heinäkuinen piristyminen kääntyi jälleen laskuun.

Teollisuuden luottamus heikkeni hieman.Tuotannon arvioidaan pysyvän ennallaan ja tilauskanta on niukka. Uusin saldoluku on -13, kun edelliskuun tarkistettu lukema oli -11. Luottamusindikaattorin pitkän aikavälin keskiarvo on +1.

Rakennusyritysten luottamusindikaattori heilahti elokuussa alaspäin. Luottamus on silti vahvempaa kuin alkuvuonna. Saldoluku on elokuussa -15, kun se oli heinäkuussa 0 pistettä. Indikaattorin pitkän aikavälin keskiarvo on -8, joten luottamus painui vähän keskiarvon alapuolelle.

Palveluyritysten luottamusindikaattori pysyi lähes ennallaan elokuussa. Se kohosi aavistuksen + 4 pisteeseen, kun edelliskuun tarkistettu saldoluku oli +3. Pitkän aikavälin keskiarvo on +13. Myynnin volyymi on kasvanut hitaasti, mutta lähikuukausille ennustetaan pientä kasvun piristymistä.

Vähittäiskaupan luottamus on selvästi pitkäaikaisen keskiarvon alapuolella. Luottamus heikkeni hieman elokuussa. Indikaattori painui -17 pisteeseen, kun edelliskuun tarkistettu saldoluku oli -13. Luottamusindikaattorin pitkän aikavälin keskiarvo on -2.