Apua ja neuvoja cleantechin ja biotalouden kansainvälistymiseen

06.02.2015

Tammikuussa osana Team Finland -toimintaa käynnistynyt Kestävää kasvua -kampanja vauhdittaa pk-sektorin cleantech- ja biotalousyritysten kansainvälistä kasvua.  Kampanjan kautta yritysten on mahdollista saada cleantechiin tai biotalouteen liittyvien kasvuhankkeiden toteuttamiseksi sopivaa neuvonta-, rahoitus- ja kansainvälistymispalvelua. Sen takana ovat Tekes, Finpro, Finnvera ja ELY-keskukset.

Tavoitteena on tarjota Team Finland -lupauksen mukaisesti yhden luukun periaatteella yritykselle tilanteeseen sopivimmat neuvonta-, rahoitus- ja kansainvälistymispalvelut. Hakukriteerinä on, että yritys tavoittelee kasvua ja kansainvälistymistä ja hanke liittyy cleantechiin tai biotalouteen. Yritys voi olla esimerkiksi konepaja, prosessiteollisuuden toimija, palveluntuottaja tai ict-yritys.

– Yritys esittelee ideansa ja kertoo tarpeensa, Team Finland -toimijat arvioivat hakemuksen ja paketoivat rahoituksen ja palvelut yrityksen kansainvälistä kasvua tukevaksi ratkaisuksi”, kertoo Finpron Export Finlandin kansainvälistymispalveluiden johtaja Jukka Salo.

Kestävää kasvua kampanjassa haetaan yrityksiä, joilla on tarve:

  • pilotoida tai demonstroida kehitettyä tuoteideaa
  • suunnitella kansainvälistä kasvua
  • saada sparrausta liiketoiminnan ja kasvun kehittämiseen
  • viedä tuotekehitysprojektia eteenpäin
  • löytää uusia kumppaneita ja osaamista kehitystoimintaan

Yrityksen kasvusuunnitelmaa tai projekti-ideaa koskeva yhteydenottopyyntö on tehtävä 4.3.2015 mennessä.