Tilannetietoa suojatarvikehankinnoista kotimaassa ja Kiinasta

21.04.2020

Tälle sivulle kootaan EK:n aloitteet, puheenvuorot ja tilannetiedot liittyen koronakriisin hoidossa tarvittaviin suoja- ja sairaalatarvikkeisin.

Suuryritykset apuun Huoltovarmuuskeskuksen koronahankinnoissa Kiinassa (18.4.)

EK on koordinoimassa poikkeuksellista yhteistyöhanketta, jossa Kiinan-kaupan kokeneet pioneerit auttavat Huoltovarmuuskeskusta onnistumaan suoja- ja sairaalavarusteiden hankinnoissa.

Koronatarvikkeiden tuotanto käyntiin – kotimainen valmistus näytti voimansa (17.4.)

Ketteryys, kysyntälähtöisyys ja myös suomalainen talkoohenki ovat olleet huipussaan, kun tekstiilialan ja kemianteollisuuden yritykset lähtivät päihittämään koronavirusta suojavarustetuotteillaan.

Valtiot taistelevat koronavarusteista – miten vientirajoitukset tähän liittyvät? (9.4.)

Suojavarusteiden ja sairaalatarvikkeiden markkinat ovat kaaoksessa. Yhä useamman maan markkinat ovat sulkeutuneet ja hinnat karanneet pilviin. Yhteisten sääntöjen sijaan kauppaa ohjaavat viidakon lait. Näiden markkinahäiriöiden ytimessä ovat vientirajoitukset, kertoo EK:n tuore kauppapolitiikan johtaja Hanna Laurén.

Koronan suojavarustepulaan reagoitava nyt! (7.4.)

EK kiirehtii valtiota tehostamaan hankintojaan markkinoilta niin Suomesta kuin maailmalta. Suojavarustepulaa kommentoivat niin EK:n asiantuntijalääkäri Auli Rytivaara, yritysturvallisuuden asiantuntija Markku Rajamäki sekä kauppapolitiikka-asiantuntija Jannika Ranta.

EK:n koronakysely: Yrityksillä huoli suojavarusteista (1.4.)

65 prosenttia suojavarusteita käyttävistä yrityksistä on huolissaan hengityssuojien, hanskojen, suojavaatteiden ja muiden koronatarvikkeiden saatavuudesta.   Huoli koski terveydenhoitosektorin ohella montaa muutakin toimialaa kuten kauppaa, kiinteistöhuoltoa ja elintarviketeollisuutta.

EK mukana vauhdittamassa kotimaista suojatarviketuotantoa  (31.3.)

EK ja sen jäsenliitot ovat kartoittaneet TEM:in aloitteesta yrityksiä, jotka voisivat aloittaa koronaviruksen hoidossa tarvittavien suojatarvikkeiden valmistusta Suomessa. Nyt on meneillään potentiaalisten yritysten evaluointi yhdessä VTT:n kanssa.

EK ja SAK vetoavat maan hallitukseen sairaalatarvikkeiden hankkimiseksi (27.3.)

EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies ja SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta ovat huolissaan tiedoista, joiden mukaan koronalta suojaavista maskeista ja suojavaatteista on paikoin pulaa. Huolta aiheuttaa myös tehohoitopaikkojen riittävyys.EK:n koronakysely: