Haemme korkeakouluharjoittelijaa puoleksi vuodeksi kauppapolitiikan tiimiin

10.02.2021

EK on suomalaisten yritysten merkittävin puolestapuhuja. Me EK:ssa rakennamme yhteiskuntaa, jossa suomalaiset yritykset menestyvät, tarjoavat ihmisille työtä ja rahoittavat hyvinvointiyhteiskuntaamme. Teemme työtä uudistuvan markkinatalouden puolesta. Tavoitteenamme on vastuullinen työelämä, parhaat osaajat, kansainvälisesti kilpailukykyiset yritykset, vastuullinen markkinatalous ja ilmastonmuutoksen ratkaisujen edistäminen Suomessa ja EU:ssa. Me EK:ssa edustamme kahta kolmasosaa yksityisen alan työpaikoista, viennistä ja innovaatiotoiminnasta.

Haemme nyt korkeakouluharjoittelijaa puoleksi vuodeksi kauppapolitiikan tiimiin. Kauppapolitiikan tiimissä käsitellään laajasti Suomen ulkomaankauppaan liittyviä kokonaisuuksia. Harjoittelijana pääset työskentelemään monipuolisesti kaikkien näiden teemojen parissa. Tiedossa on ainakin kauppapolitiikan uutiskirjeen koostamista, WTO-asioiden seuraamista, analysointia ja kantojen valmistelua, vientiyritysten tarpeiden kartoitusta sekä EU:n kauppapolitiikan monitorointia.

Vaatimukset:
  • Laaja kiinnostus kaupallistaloudellisiin kysymyksiin ja vientiyritysten tarpeisiin.
  • Kauppa-, taloustieteiden tai kansainvälisen oikeuden opinnot
  • Korkeakouluopinnot loppuunsaattanut tai opintojen loppuvaiheessa
  • Taustalla vaihto-oppilasvuosi, kansainvälinen harjoittelu tai muu kansainvälinen kokemus
  • Erinomainen englannin ja suomen kielen taito, myös kirjallisesti. Sujuva ruotsi, ranska, venäjä tai mandariinikiina eduksi.

Työn aloitus 1.4.2021 tai sopimuksen mukaan.

Lisätietoja antaa: johtaja Hanna Laurén, 050 374 1785 ma 15.2 klo 10–12 ja ke 17.2 klo 12–14.

Hae maanantaihin 22.2. mennessä