Hallituksen puheenjohtaja Harri Broman: ”Kutsumme kaikki mukaan rakentamaan menestyvää Suomea”

16.11.2023

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n hallituksen puheenjohtajan Harri Bromanin mukaan Suomi on pudonnut talouskehityksessä muiden Pohjoismaiden kyydistä. Päästäksemme takaisin kestävän kasvun uralle, on tärkeää toteuttaa hallitusohjelman työmarkkina- ja työrauhauudistukset. Uudelle kaudelle valittu Broman piti puheen torstaina 16.11. EK:n syysseminaarissa.

Broman korosti, että hallitusohjelma sisältää työmarkkinoita uudistavia toimenpiteitä, joita elinkeinoelämä tukee. Tärkeimmät kirjaukset koskevat vientivetoista työmarkkinamallia, työrauhan parantamista ja paikallisen sopimisen edistämistä. Väestön ikääntyminen vaatii myös kannustinloukkujen purkamista.

Työmarkkinakeskustelussa on peräänkuulutettu työnantajien neuvotteluhalukkuutta. Broman totesi, että yhteistyöhalukkuutta löytyy, mutta vuosikymmenten aikana tekemättä jääneet uudistukset ovat nyt välttämättömiä. Uudistusvelka on maksettava ja talouden suunta korjattava. hän korosti, että uudistustyöhön olisi äärimmäisen tärkeää saada kaikki mukaan. Yritykset ovat tähän valmiita.

”Kutsumme kaikki mukaan rakentamaan menestyvää Suomea”, Broman päätti puheensa.

Lue Harri Bromanin puhe kokonaisuudessaan