Millaisen EU:n haluamme – Muuttuva unioni ja sen uudet ytimet

29.08.2017

Elinkeinoelämän keskusliitto EK, FinUnions ja Euroopan komission Suomen -edustusto järjestävät EU:n tulevaisuutta käsittelevän keskustelutilaisuuden. Samaan aikaan alueelliset toimijat järjestävät EU-keskustelutilaisuuksia eri puolilla Suomea. Alueiden ja Helsingin ryhmätöiden tulokset raportoidaan päätilaisuuden yhteenvedossa.

Aika: keskiviikko 11.10.2017 klo 8.30–14.00
Paikka: Helsingin yliopiston Pieni juhlasali, 4. krs
Fabianinkatu 33, Helsinki

Eurooppa muuttuu ja Suomi sen mukana. Euroopan komission valkoinen kirja ja sitä seuranneet keskusteluasiakirjat ovat virittäneet keskustelua eri puolilla Eurooppaa mm. talous- ja rahaliiton syventämisestä, sosiaalisesta ulottuvuudesta ja globalisaation hallinnasta. Odotuksia on paljon, niin myös epäilyjä. Millaisen unionin me suomalaiset haluamme?

Helsingin tilaisuuden kanssa samaan aikaan alueelliset toimijat järjestävät EU-keskustelutilaisuuksia eri puolilla Suomea, mm. Lappeenrannassa, Seinäjoella, Oulussa ja Rovaniemellä. Tarkemmat tiedot aluetilaisuuksista tästä linkistä. Aluetilaisuuksista osallistutaan Helsingissä järjestettävän päätilaisuuden keskusteluun mm. Twitter‐seinän välityksellä. Alueiden ja Helsingin ryhmätöiden tulokset raportoidaan päätilaisuuden yhteenvedossa.

Tule mukaan rakentamaan tulevaisuutta EU-tilaisuuksiin!

Päätilaisuuden ohjelma tästä linkistä.
The seminar is mainly held in Finnish.

Päätilaisuuteen osallistuminen kutsulla ja ainoastaan ennakkoilmoittautumalla. Osallistujamäärä on rajattu. Pyydämme esittämään henkilöllisyyden tilaisuuteen saapumisen yhteydessä.

Seminaarin alku- ja loppukeskustelut Webstreamataan live. Tilaisuuden jälkeen streamausvideot löytyvät verkkosivuilta: EK:n tapahtumakalenteri,  Euroopan komission Suomen edustuston tapahtumat sekä FinUnionsin verkkosivut.

Lisätietoja:
Ismo Grönroos-Saikkala, talouspoliittinen neuvonantaja, Euroopan komission Suomen -edustusto, +358 400 241 656, ismo.gronroos-saikkala@ec.europa.eu
Aleksi Kuusisto, johtaja, FinUnions, +32 493 998 062, aleksi.kuusisto@finunions.org
Taneli Lahti, johtaja, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, +32 498 981 895, taneli.lahti@ek.fi