Maahanmuuttajasta yrittäjäksi -kiertue tavoitti satoja maahanmuuttajia ympäri Suomea

10.11.2016

Oleskeluluvan saaneita maahanmuuttajia kannustetaan ryhtymään yrittäjiksi. Ympäri Suomea järjestetyt Maahanmuuttajasta yrittäjäksi -tilaisuudet ovat tavoittaneet satoja maahanmuuttajia. Kiertueen päätöstilaisuus pidettiin Oulun vastaanottokeskuksessa 10. marraskuuta.

Tilaisuuden avasivat Oulussa maahanmuuttojohtaja Sonja Hämäläinen työ- ja elinkeinoministeriöstä ja johtaja Kari Jääskeläinen EK:sta.

– Maahanmuuttajat tuovat mukanaan uutta osaamista ja kontakteja, joista on hyötyä suomalaiselle elinkeinoelämälle. Monet heidän lähtömaistaan ovat potentiaalisia kauppakumppaneita Suomelle. Kansainvälinen ja monimuotoinen työvoima tulisikin valjastaa entistä paremmin yritysten kasvun ja viennin vetoavuksi, sanoo maahanmuuttojohtaja Sonja Hämäläinen.

EK:n johtajan Kari Jääskeläisen mukaan maahanmuuttajat ovat osallistuneet aktiivisesti kiertueen tilaisuuksiin.

– Suomen etu on, että uussuomalaiset kotoutetaan mahdollisimman nopeasti ja hyvin yhteiskuntaamme. Työ ja yrittäjyys ovat parasta kotoutumista, jota EK edistää jatkossakin, toteaa Jääskeläinen.

Oulun tilaisuudessa yrittäjätarinansa kertoivat Tharwat Wasfy e-learning-palveluita tarjoavasta TalentGlosta sekä Marius Timmer audiovisuaalisia ratkaisuja ja konttorikoneita myyvästä Fair Sharesta. Lisäksi Dlovan Ishaya kertoi BusinessOulun hankkeesta, jossa aktivoidaan oleskeluluvan saaneita perustamaan yrityksiä ja työllistämään itsensä. Tavoitteena on perustaa 20 uutta, Lähi-idän alueelle vientiä edistävää yritystä.

Kiertue käynnistyi toukokuussa Auramon vastaanottokeskuksesta Vantaalta sekä jatkui Tampereella Kaupin vastaanottokeskuksessa kesäkuussa ja Lahdessa Hennalan vastaanottokeskuksessa lokakuussa.

Maahanmuuttajasta yrittäjäksi -kiertueen järjestävät työ- ja elinkeinoministeriö, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Suomen Uusyrityskeskukset sekä työ- ja elinkeinotoimistot.

Lisätiedot:
asiantuntija Jenni Ruokonen, EK, puh.  040 540 5254
neuvotteleva virkamies Tiina Oinonen, TEM, puh. 050 396 0189
toimitusjohtaja Jari Jokilampi, Suomen Uusyrityskeskukset, puh. 050 073 1445
asiantuntija Kari Backman, Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, puh. 050 396 2301