Market Access Databasesta tietoa EU:n ulkopuolisten maiden vientiolosuhteista

20.08.2013

Market Access Database tarjoaa tuote- ja maakohtaista täsmätietoa esimerkiksi vientimenettelyistä, tullitariffeista sekä kaupanesteistä. Palvelu on maksuton.

Market Access Database on Euroopan komission ylläpitämä tietokanta, joka tarjoaa EU:ssa toimiville yrityksille tietoa yhteensä yli sadan EU:n ulkopuolisen maan vientiolosuhteista. Kyseessä on ilmainen ja jatkuvasti päivitettävä verkkopalvelu, josta voi hakea tietoa kuten mistä tahansa muustakin tietokannasta hakusanojen ja tuotekoodien perusteella.

Tietokannasta yritys voi hakea tietoa kulloinkin sovellettavista tullitariffeista, vientimenettelyistä ja muodollisuuksista sekä tilastotietoa kauppavirroista EU:n ulkopuolisten maiden kanssa. Tuotekoodin perusteella on mahdollista hakea täsmätietoa siitä, mitkä kaupanesteet vaikuttavat kyseiseen tuotteen vientiin kohdemarkkinoille. Sivustolla yritys voi myös raportoida kohtaamistaan kaupanesteistä Euroopan komissiolle täyttämällä sähköisen kaavakkeen.

Market Access Database tarjoaa myös EU:n tuontiin liittyvää lisätietoa esimerkiksi terveys- ja kasvinsuojelua koskevista määräyksistä, alkuperäsäännöistä sekä tullitariffeista.

Käytännössä yritys voi palvelun avulla esimerkiksi laskea, kuinka paljon tietyn tuotteen vieminen tulee maksamaan. Sivusto tarjoaa myös täsmäohjeita erilaisten vientidokumenttien täyttämiseen. Sivusto on englanninkielinen, selkeä ja helppokäyttöinen.

Tutustu palveluun täällä:
http://madb.europa.eu/madb/indexPubli.htm

EU:n sisämarkkinoiden kaupanesteitä puretaan puolestaan Solvit-palvelun avulla:
http://www.tem.fi/?s=953