Omistajayrittäjä Johanna Ikäheimo, Lappset Group: ”Osaajapula ei ratkea ilman koulutuksen reformeja”

16.01.2023

Esitämme Suomen tulevalle hallitukselle uutta painopistettä elinkeinopolitiikkaan: kohdennetaan kasvun kannusteet 50–1000 henkeä työllistävien Mittelstand-yritysten vahvistamiseen ja määrän kasvattamiseen. Näin Suomi voi saavuttaa 45 000 uutta työpaikkaa ja 3 000 uutta vientiyritystä vuoteen 2027 mennessä. Isoin kansantaloudellinen hyöty saadaan, kun panostetaan kotimaisessa omistuksessa oleviin yrittäjävetoisiin Mittelstandeihin.

Lappset Groupin omistajayrittäjä Johanna Ikäheimo tietää, kuinka kasvua tehdään. Tässä hänen poimintojaan EK:n Mittelstand-ohjelmasta.

Johanna Ikäheimo, miksi Mittelstandeihin kannattaa panostaa?

”Vaikka liiketoiminta laajenee maailmalle, me keskisuuret työnantajat olemme lujasti kiinni Suomessa. Täällä on koti ja työpaikat, niin hyvinä kuin haastavina aikoina!”

Mikä on viestisi Suomen päättäjille?

”Osaajapula patoaa Mittelstandien kasvua. Sen ratkaisemiseksi tarvitaan sekä nopeavaikutteisia helpotuksia että vuosikymmenten päähän tähtääviä reformeja.

Teknologinen muutosvauhti edellyttää koulutuksen rohkeaa uudistamista niin sisältöjen, rakenteiden kuin menetelmien osalta.”

Minkä vinkin haluat antaa kasvua hakeville yrittäjille?

”Laadukas johtaminen on vahva vetovoimatekijä työmarkkinoilla. Mekin olemme rekrytoineet monia helmiä, jotka ovat tulleet Lappsetiin hyvän lähijohtajan houkuttamana!”

Lappset Group
  • Maailman innovatiivisimpia leikki- ja liikuntapaikkavälineiden valmistajia
  • Kotipaikka Rovaniemi
  • Yli 400 työntekijää