Osallistu yritysten ideapajaan: Tehdään koulutuksesta hittituote tukemaan suomalaista vientiä

10.11.2015

On aika etsiä ja rohkeasti kokeilla uusia koulutusviennin yhteistyömuotoja myös Suomeen. Autetaan kasvavaa koulutusvientiä ja perinteistä tavara-, palvelu- ja projektivientiä tukemaan toisiaan viennin edistämiseksi.

Malliesimerkit koulutusviennin muiden alojen vientiä tukevasta kytköksestä tulevat Saksasta.  Tuotteita ja palveluita maailmalle kauppaavat yritykset tarjoavat asiakkaille myös mahdollisuutta ostaa osaamista. Toisaalta koulutusvientiyritysten tai oppilaitosten ulkomaan yksiköissä tai saksalaisten kehittämissä paikallisissa oppilaitoksissa esitellään ja käytetään saksalaista teknologiaa ja tuotteita, mikä tekee niitä tunnetuksi ja opettaa käyttämään saksalaisia ratkaisuja. Eri alojen ja koulutustoimialan vientiyhteistyö tekee saksalaista osaamista, brändiä ja teknologiaa haluttavaksi Saksan viennin kohdemaissa.

”Saksan mallista” voimme oppia ja suunnitella sen pohjalta ”suomalaisen mallin”, joka on samalla uusi keino viennin edistämiseksi. Suomen mallin rakentamiseksi momentum on nyt kun lukukausimaksuja tehdään mahdolliseksi niin korkeakouluille kuin ammattioppilaitoksillekin.

Oppimisympäristöjä ja tutkintoja tai niiden osia voidaan järjestää Suomessa, viedä paikan päälle yhdessä suomalaisten yritysten kanssa tai järjestää digitaalisena verkkokoulutuksena.

EK järjestää Etelärannassa 1. joulukuuta klo 8.30 -11.30 keskustelutilaisuuden, jossa yhdessä pohditaan keinoja suomalaisen koulutusviennin edistämiseksi.

Toivomme koulutusviennistä kiinnostuneiden eri toimialojen yritysten osallistuvan ideapajaan!

Katso ohjelma ja Ilmoittaudu heti mukaan!