Päivi Wood EK:n EU-asiantuntijaksi

21.12.2022

Päivi Wood on valittu Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n uudeksi EU-asioiden johtavaksi asiantuntijaksi. Hän aloittaa tehtävässään 1.2.2023. Tällä hetkellä Wood työskentelee johtavana liikenne- ja elinkeinopoliittisena asiantuntijana Keskuskauppakamarissa.

Aiemmin Päivi Wood on työskennellyt muun muassa Euroopan komissiossa, Suomen pysyvässä EU-edustustossa Brysselissä, liikenne- ja viestintäministeriössä sekä Traficomissa. Wood on suorittanut korkeakoulututkinnot Iso-Britanniassa ja Suomessa.

”Suomalaisyritysten tulevaisuuden pelikenttä määräytyy pitkälti Brysselissä tapahtuvan päätöksenteon tuloksena. EU-asiat muodostavat tästä syystä yhden EK:n keskeisistä edunvalvonnan prioriteeteista ja ansaitsevat myös näkyvän roolin Suomen tulevassa hallitusohjelmassa. Päivi omaa vahvan EU-edunvalvontakokemuksen ja on erinomainen vahvistus EK:n joukkueeseen”, sanoo EK:n EU-edunvalvonnasta vastaava johtaja Petri Vuorio.

”Venäjän hyökkäyssota haastaa unionia. Yhtenäisten kriisitoimien lisäksi EU:n sisämarkkinoilla on löydettävä ratkaisuja, joilla houkutellaan puhtaita investointeja ja vahvistetaan EU:n kilpailukykyä globaalisti. Odotan innolla mahdollisuutta jatkaa työtä suomalaisen elinkeinoelämän eteen EK:n palveluksessa. Nykyisen komission kausi on kääntymässä kohti loppuaan, nyt on oikea aika muovata ratkaisuja seuraavan komission työohjelman osalta. Talouspolitiikan suunta, strateginen autonomia ja teollisuuspolitiikan kehitys tulevat raamittamaan myös suomalaisten yritysten toimintaympäristöä tulevaisuudessa. Uskon, että yrityksillämme on myös paljon annettavaa unionitason digitalisaation ja vihreän siirtymän osalta ”, toteaa Päivi Wood.

Kuva: Keskuskauppakamari/ Elmo Eklund