Perjantain mielenosoitukseen osallistuu vain murto-osa palkansaajista

17.09.2015

Taloustutkimus: Ansiotyössä olevista 12 ja työttömistä vain 5 prosenttia osallistuu perjantain mielenosoitukseen tai lakkoon.

Taloustutkimuksen EK:lle tehdyn kyselyn mukaan palkansaajat ovat haluttomia osallistumaan perjantaina järjestettäviin mielenilmauksiin tai lakkoihin. Ansiotyössä olevista vain hieman enemmän kuin joka kymmenes (12%) aikoo osallistua hallituksen vastaisiin mielenilmauksiin tai lakkoihin.

– Kyselystä ilmenee myös, että työttömistä jopa 90 prosenttia jättää mielenilmaukset väliin ja vain 5 prosenttia aikoo osallistua niihin. Huomionarvoista on, että työttömät eivät ole projektissa mukana. Ajattelevatkohan työttömät, ettei ay-liike aja poliittisilla lakoilla heidän asiaansa, kysyy EK:n johtaja Ilkka Oksala.

Kyselyn taustatiedoista ilmenee myös, että toimihenkilöistä neljä viidesosaa ja työntekijöistäkin kaksi kolmasosaa jättäytyy perjantaina poliittisten taistelutoimien ulkopuolelle.

– Palkansaajat tuntuvat ymmärtävän ay-johtajia huomattavasti paremmin, että lakkoilemalla Suomea ei saada nousuun. Suomi nousee vain työtä tekemällä. Perjantain lakkoilu sitä vastoin vaarantaa suomalaisten työpaikat, toteaa EK:n johtaja Ilkka Oksala.

Puolet vastaajista sanoo, että perjantain taistelutoimet vaikeuttavat talouden elpymistä. Vastaajista 35 prosenttia on eri mieltä.

Mielipidekysely