Riikka Heikinheimo avainpaikalle BusinessEuropen työryhmässä

04.01.2022

Euroopan elinkeinoelämän keskusjärjestö BusinessEurope on nimittänyt EK:n johtajan Riikka Heikinheimon puheenjohtajaksi työryhmään, joka keskittyy koulutus- ja osaamiskysymysten EU-vaikuttamiseen.

Brysselissä toimivan BusinessEuropen vaikuttamistyö on organisoitu eri politiikkalohkojen mukaisiin työryhmiin. Riikka Heikinheimo on aloittanut 1.1. Education and Training -työryhmän johdossa.

Business Europe on huomioinut EK:n aktiivisen otteen osaamisen kehittämisessä ja koulutuspoliittisessa keskustelussa. Heikinheimon nimitys on myös tunnustus yhteistyökyvystä järjestön sisällä ja kehittävästä otteesta eurooppalaisen koulutuksen ja osaamisen hyväksi.

Riikka Heikinheimo odottaa innolla kaksivuotiskauttaan BusinessEuropessa:

”Työryhmämme tehtävänä on muodostaa Euroopan elinkeinoelämän yhteinen kanta osaamisasioihin sekä vaikuttaa kannan mukaisesti, kun EU:ssa tehdään aloitteita koulutuksen ja osaamisen alueella. Autamme sisarjärjestöjä myös omien kansallisten uudistusten koordinoinnissa. Toivon, että pääsemme vaikuttamaan erityisesti jatkuvan oppimisen tärkeällä kentällä.”

Heikinheimon puheenjohtajuus kattaa vuodet 2022–2023. EK:ssa hän jatkaa TKI-edunvalvonnasta vastaavana johtajana.