Suuri vaalitenttimme luonnosta ja ilmastosta ke 15.2. klo 18

13.02.2023

EK, Sitra, WWF Suomi ja Helsingin Sanomat isännöivät tänä keskiviikkona vaalitenttiä, jossa selvitämme puolueiden ratkaisuja ilmastokriisiin ja vihreään kasvuun. Tentattavana ovat Sanna Marin (sd), Riikka Purra (ps), Petteri Orpo (kok), Annika Saarikko (kesk), Maria Ohisalo (vihr), Li Andersson (vas) ja Sari Essayah (kd) sekä Anders Adlercreutz (rkp). Paneelin juontavat toimittajat Marko Junkkari ja Petja Pelli. Seuraa 15.2. klo 18 Helsingin Sanomien nettisivujen kautta tai paikan päällä Sanomatalossa!

Ilmastokriisi etenee hälyttävää vauhtia ja luonto köyhtyy. Tämä vaarantaa elinympäristön ohella myös ihmisten hyvinvoinnin ja talouden. Toisaalta ilmastonmuutoksen torjunta on käynnistänyt globaalin investointiaallon, joka tarjoaa suomalaisille yrityksille mahdollisuuksia menestyä puhtaiden ratkaisujen markkinoilla.

Ratkaisuilla ja päätöksillä on kuitenkin kiire. Avainasemassa on huhtikuussa valittava seuraava eduskunta. Nyt on äänestäjien aika kuulla, kuinka puolueet sovittaisivat yhteen ihmisen, luonnon ja talouden näkökulmat. Mitä puolueet ovat valmiita tekemään, jotta onnistumme sekä ratkomaan ilmastokriisiä ja luontokatoa että vahvistamaan taloutta ja kilpailukykyämme? Entä miten Suomi ja suomalaiset yritykset voivat tarttua vihreän siirtymän mahdollisuuksiin? Mikä muuttuu, mikä pysyy ennallaan?

Elinkeinoelämän keskusliitto EK, tulevaisuustalo Sitra, ympäristöjärjestö WWF ja Helsingin Sanomat järjestävät suuren ilmasto- ja luontotentin keskiviikkona 15.2. klo 18–19.30.

Vaalitenttiin osallistuvat kahdeksan eduskuntapuolueen puheenjohtajat Sanna Marin (sd), Riikka Purra (ps), Petteri Orpo (kok), Annika Saarikko (kesk), Maria Ohisalo (vihr), Li Andersson (vas) ja Sari Essayah (kd). RKP:n puheenjohtajaa Anna-Maja Henrikssonia tuuraa eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz.

Tentin juontavat HS:n politiikan toimittajat Petja Pelli ja Marko Junkkari.

Tenttiä voi seurata paikan päällä Sanomatalossa tai suorana Helsingin Sanomien verkkosivuilla.