Ukraina-jälleenrakennusfoorumi avautuu yrityksille  

14.11.2023

Suomi valmistautuu Ukrainan jälleenrakentamiseen julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyönä. Yhteisen tilannetiedon varmistamiseksi on perustettu Elinkeinoelämän Ukraina-jälleenrakennusfoorumi, johon kaikki kiinnostuneet yritykset voivat nyt liittyä. Tervetuloa osallistumaan 19.12.

Suomi valmistelee paraikaa ulkoministeriön johdolla omaa kansallista jälleenrakennussuunnitelmaa siitä, kuinka voimme auttaa Ukrainaa sodan tuhojen korjaamisessa ja uuden kestävän talouden rakentamisessa. Elinkeinoelämällä tulee olemaan siinä keskeinen rooli.

Kansallisen suunnitelman keskeisiä ratkaistavia kysymyksiä ovat jälleenrakennuksen rahoitus sekä suomalaisyrityksille tarjottavat neuvontapalvelut. On tärkeää, että yritysten käytössä on keskeisiin verrokkimaihin nähden kilpailukykyiset työkalut, jotka mahdollistavat osallistumisen vaativiin Ukraina-hankkeisiin.

Yhteinen foorumi takaa tiedonkulun yrityksille

EK osallistuu monella tapaa jälleenrakennuksen suunnitteluun. Yhdessä ulkoministeriön kanssa vedämme Elinkeinoelämän Ukraina-jälleenrakennusfoorumia. Sen päätavoitteena on varmistaa, että niin yritykset kuin muutkin sidosryhmät ovat yhteisen tilannetiedon äärellä.

Noin kerran kuussa järjestettävissä Teams-infoissa ja muissa tapahtumissa vaihdetaan tietoa mm. Suomen kansallisen suunnitelman etenemisestä ja yritysten osallistumismahdollisuuksista jälleenrakennukseen, Ukrainan odotuksista sekä kansainvälisten rahoituslaitosten suunnitelmista.

Foorumiin osallistuu Suomen vastuuministeriöiden lisäksi keskeisiä järjestöjä, rahoittajia sekä eri toimialojen yrityksiä. Myös Ukrainan hallinnon edustajat ovat olleet aktiivisesti mukana.

Nyt prosessi on edennyt konkreettisempaan valmisteluvaiheeseen ja siksi Elinkeinoelämän Ukraina-jälleenrakennusfoorumi avataan kaikille aiheesta kiinnostuneille yrityksille.

Mikäli yrityksesi on kiinnostunut osallistumaan Ukraina-jälleenrakennusfoorumin toimintaan, ilmoittaudu alla olevasta painikkeesta. Silloin tulet myös saamaan kutsun etäosallistua seuraavaan tilaisuuteen ti 19.12. klo 9.30-11.

Ilmoittaudu elinkeinoelämän Ukraina-foorumiin

Lue myös asiantuntijamme Tuomas Ylitalon tuoreet havainnot Rebuild Ukraine -messuilta – jälleenrakentamishankkeita koskevat valmistelut ovat täydessä vauhdissa ja kansainvälinen kiinnostus on valtavaa. Suomestakin messuilla oli 50 yrityksen ryhmä.