Ukrainan jälleenrakennusfoorumi tarjoaa yrityksille tilannetietoa – liity mukaan!  

03.04.2024

Suomi valmistautuu Ukrainan jälleenrakentamiseen julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyönä. Yhteisen tilannetiedon varmistamiseksi on perustettu Elinkeinoelämän Ukraina-jälleenrakennusfoorumi, johon kaikki kiinnostuneet yritykset voivat nyt liittyä.

Suomessa saatiin joulukuussa 2023 valmiiksi oma kansallinen jälleenrakennussuunnitelma siitä, kuinka voimme auttaa Ukrainaa sodan tuhojen korjaamisessa ja uuden kestävän talouden rakentamisessa. Elinkeinoelämällä ja yrityksillä tulee olemaan siinä aivan keskeinen rooli.

Kansallinen suunnitelma auttaa ratkomaan tärkeitä käytännön kysymyksiä , joita ovat mm. jälleenrakennuksen rahoitus sekä suomalaisyrityksille tarjottavat neuvontapalvelut. On tärkeää, että yritysten käytössä on keskeisiin verrokkimaihin nähden kilpailukykyiset työkalut, jotka mahdollistavat osallistumisen vaativiin Ukraina-hankkeisiin.

Yhteinen foorumi takaa tiedonkulun yrityksille

EK on ollut alusta alkaen keskeinen taustavoima Suomen jälleenrakennustoiminnan suunnittelussa. Yhdessä ulkoministeriön kanssa vedämme myös Elinkeinoelämän Ukraina-jälleenrakennusfoorumia. Sen päätavoitteena on varmistaa, että niin yritykset kuin muutkin sidosryhmät ovat yhteisen tilannetiedon äärellä.

Noin kerran kuussa järjestettävissä Teams-infoissa ja muissa tapahtumissa vaihdetaan tietoa mm. Suomen kansallisen suunnitelman etenemisestä ja yritysten osallistumismahdollisuuksista jälleenrakennukseen, Ukrainan odotuksista sekä kansainvälisten rahoituslaitosten suunnitelmista.

Foorumiin osallistuu Suomen vastuuministeriöiden lisäksi keskeisiä järjestöjä, rahoittajia sekä eri toimialojen yrityksiä. Myös Ukrainan hallinnon edustajat ovat olleet aktiivisesti mukana.

Mikäli yrityksesi on kiinnostunut osallistumaan Ukraina-jälleenrakennusfoorumin toimintaan, ilmoittaudu alla olevasta painikkeesta. 

Ilmoittaudu elinkeinoelämän Ukraina-foorumiin

(uutinen on päivitetty 3.4.2024)