YIT yhteistyössä venäläisten pankkien kanssa

27.04.2012

Venäjälle tähtäävät yritykset hyötyvät Suomen vahvasta brändistä, mutta markkinoilla on oltava etuajassa. YIT tekeekin yhteistyötä asuntoluotoissa.

Koska Venäjällä vasta nyt kehitetään asuntolainajärjestelmää, YIT on tehnyt yhteistyötä maan pankkien kanssa, jotta kuluttajilla järjestyy edullisia luottoja.

– Suomessa kuluttaja kilpailuttaa pankit itse, ja pankkien kehittämä RS-järjestelmä antaa osapuolille turvan. Venäjällä vastaavaa järjestelyä ei ole. Siksi pankin pitää analysoida rakentaja ja projekti sekä miettiä todennäköisyyksiä projektin valmistumiseen luvatussa ajassa ja luvatuilla periaatteilla, kertoo rakennusyhtiö YIT:n toimitusjohtaja Juhani Pitkäkoski tuoreessa EK:n Prima-lehdessä.

– Yksittäinen kuluttaja ei Venäjällä tahdo saada lainaa projekteihin, joita pankit eivät ole analysoineet, eivätkä pankit viitsi analysoida yksittäisiä kohteita, hän jatkaa.

Pitkäkoski kommentoi yrityksen vahvaa mainetta Pietarin ja Moskovan asuntotuotannossa Priman laajassa Venäjä-paketissa.

Lue huhtikuun numerosta lisäksi EK:n hallituksen puheenjohtajan Ole Johanssonin Venäjä-kommentit sekä Aspon toimitusjohtajan Aki Ojanen perustelut, miksi yritys kannattaa kartoittaa koko Venäjän mahdollisuudet.

Digi-Priman Venäjä-paketti