Yrittäjä, teollisuusneuvos Jukka Nummi, Stalatube: ”Kärsivällistä pääomaa – tulosta tuottaen ja kestävästi kasvaen”

23.01.2023

Esitämme Suomen tulevalle hallitukselle uutta painopistettä elinkeinopolitiikkaan: kohdennetaan kasvun kannusteet 50–1000 henkeä työllistävien Mittelstand-yritysten vahvistamiseen ja määrän kasvattamiseen. Näin Suomi voi saavuttaa 45 000 uutta työpaikkaa ja 3 000 uutta vientiyritystä vuoteen 2027 mennessä. Isoin kansantaloudellinen hyöty saadaan, kun panostetaan kotimaisessa omistuksessa oleviin yrittäjävetoisiin Mittelstandeihin.

Stalatuben yrittäjä ja teollisuusneuvos Jukka Nummi tietää, kuinka kasvua tehdään. Tässä hänen poimintojaan EK:n Mittelstand-ohjelmasta.

Jukka Nummi, miksi Mittelstandeihin kannattaa panostaa?

”Pitkän linjan kotimaisissa perheyrityksissä yhdistyy kaksi kestävän bisneksen elementtiä: kärsivällinen pääoma ja tuloksen tekemisen kulttuuri. Se antaa turvaa myös perheyrityksen työntekijöille!”

Mikä on viestisi Suomen päättäjille?

”Perintö- ja lahjaverotus sukupolvenvaihdoksissa on vahingollinen suonenisku yritykselle: se syö pääomia, jotka yritys tarvitsisi kipeästi investointeihin, kasvuun ja uudistumiseen. Siksi perintöverotusta on syytä kohtuullistaa sekä pidentää maksuaikaa! Varmistetaan myös, ettei EU:n finanssiylisääntely näivetä pk-yritysten pankkirahoitusta.”

Minkä vinkin haluat antaa kasvua hakeville yrittäjille?

”Fokusoi tarkasti ja pyri maailman huipulle – se on realismia! Kun kotipesä on kunnossa, ala viedä!”

Stalatube
  • Maailman johtava erityislujien ruostumattomien teräsputkien valmistaja
  • Pääkonttori ja tuotanto Lahdessa; asiakkaat yli 90-prosenttisesti vientimarkkinoilla
  • Henkilöstömäärä reilut 100 henkeä