Yritysverotus
Verotuksen tulee kannustaa yrittämiseen ja investointeihin. Elinkeinoelämä uskoo, että verotuksella voidaan tukea yritysten kasvua ja yritysten toimintaedellytyksiä. Suomen tulee seurata tärkeimpien kilpailijamaiden verotusta ja pitää verotuksen taso ja ennustettavuus sellaisena, että sitä ei nähdä yritysten investointi- ja sijoittautumispäätöksissä työntävänä vaan vetävänä tekijänä.
Tavoitteemme
- Yhteisövero ei jää yrityksen maksattavaksi. Yritysten verotaakka siirtyy viime kädessä työntekijöiden, kuluttajien ja yrityksen omistajan kannettavaksi. Verojen jälkeen rahaa jää vähemmän palkkamenoihin ja investointeihin. Verotaakan kasvu edellyttää tavaroiden ja palveluiden hintojen nostamista. Yhteisövero on myös osa yrittäjän saaman osingon verorasitusta
- Mahdollistetaan yritystoiminnan jatkuvuus ja omistajanvaihdokset ilman kohtuuttomia veroseuraamuksia. Omistajanvaihdoksen edessä olevien työllistävien yritysten joukko on suuri ja työpaikkojen säilyminen on varmistettava.
- Verotusta koskevien velvoitteiden noudattaminen on tehtävä helpoksi. Yritysten toimintaa ei tule vaikeuttaa tulkinnanvaraisella lainsäädännöllä tai tarpeettoman tiukoilla viranomaistulkinnoilla.
Yhteisöveron tuotto 1985-2022
Päivitetty
Suhteessa BKT:seen, %
Asiantuntijamme aiheesta
Anita Isomaa
Verojohtaja
040 174 1741
Talous- ja tutkimus | Veropolitiikka, tuloverotus, yritysverotus, kansainvälinen verotus
Lauri Lehmusoja
Veroasiantuntija
050 472 4394
Talous ja tutkimus | Veropolitiikka, yritysverotus, henkilöverotus, kansainvälinen verotus, EK:n jäsenten yrityskohtainen veroneuvonta EK:n talous- ja verovaliokunta