Anne Salomaa

Asiantuntija

050 366 6110

Töissä

Työskentelen asiantuntijana EK:n työelämä vastuualueella. Pääasiallisiin tehtäviini kuuluu vastata työturvallisuuden ja työsuojelun osalta elinkeinoelämän edunvalvonnasta ja neuvottelutoiminnasta. Työelämä, työlainsäädäntö, työ- ja organisaatiopsykologia sekä työyhteisöjen hyvinvointi kiinnostaa laajasti.

Vapaalla

Lenkkeilen koiriemme kanssa, urheilen, vietän aikaa perheen ja ystävien kanssa, nautin puutarhatöistä, avantouinnista ja mökillä vietetystä ajasta. Harrastuksiin kuuluu vahvasti myös kulttuuri eri muodoissaan. Kirjat kulkevat usein arjessa mukana. Äänikirjat sopivat moneen tekemiseen rinnalle. Hyvän kirjan ja takkatulen äärellä on ihana rentoutua. Luen monenlaista kirjallisuutta. Hyvä kirja vie aina mukanaan toisiin maailmoihin tai mielenkiintoisen tiedon äärelle.

Ensimmäinen työpaikkani

Aloitin työurani mansikkamaalla Kirkkonummella. Pienen Satakuntalaisen maalaispitäjän tyttönä oli jännittävää muuttaa 15-vuotiaana ystävän kanssa muutamaksi viikoksi mansikkatilan asuntolaan ja valmistaa itse mm. ruoat työpäivän jälkeen. Vapaus toi mukanaan vastuuta. Olen kiitollinen vanhemmilleni, että he päästivät meidät matkaan. Työ oli fyysisesti rankkaa, mutta hyvin palkitsevaa. Muistan hyvin aikaiset aamut, matkat auton lavalla mansikkapellolle ja kauniit aurinkoiset aamut pelloilla. Noin 2 000 markan kesätienisti tuntui ihmeelliseltä, mutta samalla niin ansaitulta. Samana kesänä työskentelin myös kuukauden Porissa rengasliike Euromasterin konttorissa myyntilaskujen käsittelyssä ja erilaisissa avustavissa tehtävissä. Tuo kesä oli hyvin opettavainen ja kasvatti monella tapaa paljon.

 

Kirjoitukseni

Salomaa: Työturvallisuudessa kasvavaa painetta lisäsääntelylle

Työelämä on muuttunut paljon lyhyessä ajassa. Tämä haastaa työsuojelua ja työturvallisuuden johtamista. Työntekijät ja yritykset...
04.03.2024