Yrittäjävaltuuskunnan pj. Kari Jussi Aho: Suomi tarvitsee rohkeita tekoja työllistävien pk-yritysten puolesta

30.05.2018

Yrittäjyys on rohkean ihmisen ammatti ja elämäntehtävä. Se vaatii uskallusta unelmoida, mutta ennen kaikkea kykyä tarttua toimeen ja saada asioita tapahtumaan. Työntekoa ja tekoja suomalaisen työn puolesta. Rohkeutta tehdä vaikeitakin päätöksiä, kun tietää niiden tarjoavan valoisampaa tulevaisuutta. Samaa asennetta ja otetta EK:n Yrittäjävaltuuskunta ja pk-jäsenyritykset odottavat Suomen tulevilta päättäjiltä, sanoo EK:n Yrittäjävaltuuskunnan puheenjohtaja Kari Jussi Aho.

Kenttä on puhunut. EK on kerännyt työnantajina toimivien pk-yrittäjien näkemykset siitä, millaisia uudistuksia keväällä 2019 valittavalta eduskunnalta ja tulevalta hallitukselta odotetaan.

Esittämiemme uudistusten lähtökohtana on kasvuhakuisen yrittäjyyden ja työllistämisen yhteys. Suomessa on reilut 280 000 yritystä, mutta niistä vain 85 000 toimii työnantajina! On koko Suomen elinehto, että näille työllistäville yrityksille tarjotaan parhaat kannusteet kasvaa, uudistua ja pärjätä kansainvälisessä kilpailussa. Yhtä tärkeää on saada yksinyrittäjiä siirtymään työnantajiksi.

Tämä uudistumisohjelma täydentää syksyllä 2017 julkistamaamme Suomalaisen omistajuuden toimintaohjelmaa (www.ek.fi/omistajuus). Sen tavoitteet ovat ajankohtaisempia kuin koskaan. Suomi tarvitsee kotimaisia, kasvollisia omistajia. On myös työntekijöiden etu, että yritystoiminnasta päätetään ja kannetaan vastuuta täällä omalla suomalaisella kotikentällä.

Kumppanikseen omistaja-yrittäjä tarvitsee aina osaavaa henkilöstöä, yhdessä tekemisen henkeä sekä luottamusta. Yhdessä onnistuen taloudellinen hyvä saadaan kiertämään yhteiskunnassa kaikkien eduksi – työpaikkojen, verotulojen, investointien, viennin, talouskasvun ja hyvinvoinnin muodossa.

Uskalletaan uudistua!

Kari Jussi Aho
EK:n Yrittäjävaltuuskunnan puheenjohtaja
Hallituksen puheenjohtaja, Rukakeskus Oy/Pyhätunturi Oy

Tutustu EK:n vaaliavaukseen: Työllistävät pk-yritykset hallitusohjelman ytimeen

#Yrittäjyys2019