Eduskunnalle kevättodistus; Anna-Maja Henriksson, Ville Skinnari ja Juhana Vartiainen luokkiensa primukset

EK:n pk-yrittäjät antoivat vaaliavauksensa yhteydessä kevättodistuksen Suomen eduskunnalle: arvosana yrittäjyyden edistämisestä oli seitsemän. Hymypatsaan hengessä palkittiin myös kolme erityisen yrittäjämyönteistä kansanedustajaa. Samalla EK julkisti lukujärjestyksen seuraavalle eduskunnalle eli yrittäjyystavoitteensa vaaleihin 2019.

Todistuksen arvosana perustui EK:n Yrittäjäpaneelin kyselyyn. Kevättodistuksen vastaanotti eduskunnan 1. varapuhemies Mauri Pekkarinen EK:n päättäjäseminaarissa.

Moni asia on liikahtanut nykyisen eduskunnan toimin eteenpäin, mutta parantamisen varaakin on, sanoo EK:n Yrittäjävaltuuskunnan puheenjohtaja Kari Jussi Aho.

”Yrittäjyyden arvostuksen nousu näkyy myös politiikan kentällä. Yrittäjät odottavat kuitenkin päättäväisempää etenemistä uudistuksissa, jotka kannustaisivat heitä työllistämään, investoimaan, ottamaan riskiä ja kansainvälistymään.”

EK:n satahenkinen Yrittäjävaltuuskunta jakoi myös tunnustukset kansanedustajille, jotka ovat edistäneet yrittäjyyttä erityisen ansiokkaasti. Hymypatsaan sijaan primus-oppilaat vastaanottivat megafonit, joilla pitää yrittäjien ääntä esillä jatkossakin.

Hallituspuolueiden edustajana palkittiin Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen.

”Juhana Vartiainen on pitänyt kiitettävästi yllä talouselämän ääntä. On arvokasta, että hän osaa keskustella kansantaloudesta myös yrittäjän arjen näkökulmasta. Vartiainen ottaa rohkeasti kantaa mutta aina faktoihin perustuen”, Kari Jussi Aho perusteli yrittäjien valintaa.

Opposition edustajan palkinnon sai SDP:n kansanedustaja Ville Skinnari.

”Yrittäjyys on ollut näkyvä osa Ville Skinnarin kansanedustajatyötä ja hän on tuonut esille myös markkinatalouden näkökulmaa. Skinnari on puhutellut yli puoluerajojen, vastakkainasettelua välttäen.”

Lisäksi myönnettiin ylimääräinen kunniamaininta RKP:n puheenjohtajalle Anna-Maja Henrikssonille.

”Anna-Maja Henriksson johtaa puoluetta, joka keräsi edustajamääräänsä nähden kaikkein suurimman kannatuksen EK:n yrittäjiltä. On selvää, että RKP nähdään yrittäjämyönteisimpänä oppositiopuolueena”, summasi Aho.

EK haluaa rohkaista sekä nykyisiä että tulevia kansanedustajia ajamaan pk-yrittäjien ja työllisyyden asiaa. Suomessa on 280 000 yrittäjää, mutta vain 85 000 toimii työnantajina. On koko Suomen elinehto, että heille tarjotaan parhaat edellytykset kasvaa, uudistua ja pärjätä kansainvälisessä kilpailussa. EK julkisti tänään omat vaalitavoitteensa siihen, miten yrittäjiä kannustetaan luomaan suomalaisille lisää työpaikkoja.

Lue lisää:
EK:n eduskuntavaalitavoitteet: tiedote, julkaisu, Kari Jussi Ahon blogikirjoitus.

#Yrittäjyys2019