Häkämies Tampereella: Yrittäjyys hyvä mahdollisuus oleskeluluvan saaneille naisille

Maahanmuuttajasta yrittäjäksi -kiertue jalkautuu Tampereelle.

Oleskeluluvan saaneita maahanmuuttajia kannustetaan ryhtymään yrittäjiksi. Toukokuussa käynnistynyt Maahanmuuttajasta yrittäjäksi -kiertue jatkuu Tampereella Kaupin vastaanottokeskuksessa 14.6.2016. Tilaisuuden avaavat elinkeinoministeri Olli Rehn ja EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies.

– Suomen hallitus tukee maahanmuuttajien asettumista osaksi suomalaista yhteiskuntaa. Meidän tehtävämme on pitää huolta siitä, että turhat esteet työllistymisen ja yrittäjyyden tieltä puretaan. Hallituksen yrittäjyyspaketissa on huomioitu myös maahanmuuttajat. On kaikkien etu, että heidän osaamisensa hyödynnetään myös yrityselämässä, ministeri Rehn painottaa.

Kiertueen järjestävät työ- ja elinkeinoministeriö, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Suomen Uusyrityskeskukset sekä työ- ja elinkeinotoimistot. Tilaisuuksissa asiantuntijat sekä maahanmuuttajataustaiset yrittäjät opastavat maahanmuuttajia yrittäjyyteen liittyvissä asioissa.

Naisia kannustetaan yrittäjäksi

Kaupin vastaanottokeskuksessa asuu myös naisia. Tilaisuuden tavoitteena onkin kannustaa myös naisia ryhtymään yrittäjiksi. Naisten osuus maahanmuuttajayrittäjissä on kasvussa. Maahanmuuttajataustaiset naisyrittäjät toimivat usein yksinyrittäjinä erityisesti palvelualoilla.

– Lähi-idän ja Afrikan maahanmuuttajanaisista on työllistynyt Suomessa vain vajaa kolmannes. Naisten ja perheiden kotoutumisen kannalta olisi ratkaisevan tärkeää, että myös naiset ovat mukana työelämässä. Yrittäjyys voikin tarjota luontevan reitin suomalaiseen työelämään, Häkämies korostaa.

Tampereella maahanmuuttajia opastavat Suomeen kotoutuneet yrittäjät Midia Burhan, Mustafa Beeik ja Alexandr Ivaine. Lisäksi kehittämispäällikkö Kaj Heiniö Tampereen Uusyrityskeskuksesta ja palveluesimies Kristel Stenman-Huuskonen Pirkanmaan TE-toimistosta kertovat yrittäjyyden aloittamisesta ja tuesta.

Kiertue käynnistyi 18.5.2016 Auramon vastaanottokeskuksesta Vantaalta. Kiertue jatkuu syksyllä. Paikkakunnat päätetään myöhemmin.

  • Katso myös: Ravintola Cairo Deli Oy:n toimitusjohtaja Abdelaziz Abdelnabi kertoo yrittäjyydestä Suomessa (kesto 2 min, 11 sek)