Jari Huovinen on Vuoden omistajanvaihdosasiantuntija

02.11.2023

EK:n johtava asiantuntija Jari Huovinen on valittu Vuoden 2023 omistajanvaihdosasiantuntijaksi tunnustuksena pitkäjänteisestä työstä pk-sektorin yrityskauppojen ja sukupolvenvaihdosten hyväksi.

Valinnan teki valtakunnallinen Omistajanvaihdosfoorumi perustuen omistajanvaihdoskonferenssin osallistujien ehdotuksiin. Kunniakirjan luovutti 2.11. Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen seuraavin perusteluin:

”Jari Huovinen on panostanut pitkäjänteisesti ja päämäärätietoisesti omistajanvaihdosten edistämiseen. Hän on keskeinen persoona omistajanvaihdosyhteisössä. Jari Huovisella on tutkimusperustainen vankka ote edistämistyöhön ja hän on erinomainen verkostojohtaja. Lisäksi hänellä on Omistajanvaihdosfoorumin monivuotinen puheenjohtajuus”.

Vuoden omistajanvaihdosasiantuntijan kunniakirja jaettiin nyt kolmannentoista kerran. Tunnustuksella halutaan kiinnittää huomiota omistajanvaihdoksiin ja niiden mahdollistajiin: ostajien, myyjien, rahoittajien ja yritysvälittäjien lisäksi tarvitaan myös julkisen ja kolmannen sektorin toimijoiden yhteistyötä, jotta yritysmarkkinat kehittyvät alueellisesti elinvoimaisiksi myös mikro- ja pienyritysten osalta.

Vuoden omistajanvaihdosasiantuntijan nimeämisellä annetaan tunnustus merkittävästä työstä omistajanvaihdosten edistämisessä. Sillä halutaan lisätä tietoisuutta siitä, että yritysmarkkinat ovat olemassa ja niiden kehittymistä erityisesti mikroyritysten keskuudessa on hyvä edistää. Toiminnassa olevien yritysten jatkuvuus on syytä varmistaa, jotta osaamista ja omaisuutta ei haaskata.

Valtakunnallinen Omistajanvaihdosfoorumi toimii Suomessa sen hyväksi, että yrityskauppoja ja perheyritysten sukupolvenvaihdoksia saataisiin helpotettua ja vauhditettua. Foorumi ajaa omistajanvaihdoksille myönteistä toimintaympäristöä ja asenneilmapiiriä sekä edistää omistajanvaihdoksia myös yrittäjyyskasvatuksen ja jatkajakoulutuksen, tutkimuksen, neuvonnan ja verkostojen keinoin. Lisätietoa: www.ov-foorumi.fi.