Ministeri Stubb vauhditti pk-yritysten vientiä

19.03.2013

Team Finland -toimintamallia jalkauttava KIVINET-kiertue käynnistyi Helsingistä 19.3. Kiertueen avasi eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb, joka korosti puheenvuorossaan yritysten kansainvälistymisen merkitystä Suomelle.

– Tarvitsemme lisää kansainvälistä kauppaa ja työtä Suomeen. Osaamista ja taitoa meillä kyllä riittää. Team Finlandin tarkoitus on koota kaikki toimijat aina valtiojohdosta yrityksiin edistämään näitä yhteisiä tavoitteita. Suomalaisten yritysten menestyminen kansainvälisillä markkinoilla on Suomelle elintärkeää. Valtiojohto on tässä täysillä mukana, loi Stubb uskoa yrittäjiin.

Viides valtakunnallinen KIVINET-kiertue toimii tiedonhaku- ja verkostoitumisfoorumina jo kansainvälisille tai kansainvälistymistä harkitseville yrityksille. Alueellisissa tilaisuuksissa avataan Team Finland -konseptia ja sen tavoitteita. Tapahtumissa valotetaan yritysesimerkein niitä mahdollisuuksia ja haasteita, joita pk-yritysten kasvu ulkomaille tuo mukanaan. Avajaistilaisuudessa oman kansainvälistymistarinansa kertoivat Marimekko, Premix, DealDash sekä Gymicom.

EK:n koordinoima KIVINET-verkosto (Kilpailukykyä kansainvälistymisestä ja viennistä) tarjoaa pk-yrityksille käytännönläheistä tietoa kansainvälistymispalveluista sekä tarjolla olevista rahoitusmahdollisuuksista. Verkostossa on mukana reilut 20 kansallista kumppania päätoimijoina EK, TEM, UM, ELY-keskukset, Finpro, Tekes, Finnvera sekä kauppakamarit ja Suomen Yrittäjät.

www.kivinet.fi

www.team.finland.fi

Lisätietoja:

Outi Ervasti, EK, p. 09 4202 2811