Anne Kangas, Hoitokoti Päiväkumpu: Poikkeusjärjestelyt eivät saa kaatua byrokratiaan!

17.03.2020

Hoitokoti Päiväkumpu toimii sosiaali- ja terveydenhuollon saralla. Toimialastamme johtuen varautumistoimenpiteet ovat olleet laajat ja perusteelliset. Koronan aiheuttamat lisähaasteet ja kuormitukset ovat huomattavia ja paine kova, arvioi yrittäjä Anne Kangas. 

”Uskon kyllä, että Suomi yhteiskuntana ja taloutena selviää koronasta. Se edellyttää kuitenkin poikkeuksellista ketteryyttä, laatikon ulkopuolisia luovia ratkaisuja.  

Me yritykset olemme valmiita joustamaan ja kehittämään ulospääsyn mahdottomissakin tilanteissa. Vastaavasti on syytä toivoa, että valtio ja viranomainen osoittaa ratkaisuhakuisuutta ja joustavuutta poikkeusolosuhteiden vallitessa. Esimerkiksi sote-alalla täytyy kääntää kaikki kivet, jotta saamme pidettyä riittävän määrän henkilöstöä töissä huolehtimassa asiakkaista.  

On helppo yhtyä EK:n ehdotuksiin siitä, että niin veroille kuin Tyel-maksuille on saatava koronakriisin kestäessä joustavasti lisää maksuaikaa. Kotitalousvähennystä on laajennettava. Ja huolehditaan siitä, että sote-alan työntekijöiden lapsille taataan päivähoito läpi koko koronakauden! 

Jatketaan keskustelua myös Twitterissä #EKyritystenäänenä