BusinessEuropen uusi pääjohtaja Markus Beyrer: Yritysten ääntä kuunneltava paremmin

08.03.2013

Itävaltalainen Markus Beyrer aloitti tammikuussa Euroopan elinkeinoelämän kattojärjestön BusinessEuropen uutena pääjohtajana.

Järjestön julkaisemassa haastattelussa Beyrer käy läpi kasvun ja kilpailukyvyn tematiikkaa. Hän uskoo, että nostamalla kilpailukykyä vahvistavat päätökset aidosti etusijalle poliittisessa päätöksenteossa Euroopalla on hyvät mahdollisuudet päästä kiinni globaalin talouden elpymiseen.

Yritysten ääntä on kuunneltava Brysselissä paremmin. Maailma on nyt erilainen kuin ennen finanssi- ja talouskriisiä: paluuta ”business as usual”-ajatteluun ei ole.

Beyrer on huolissaan varsinkin EU:n energia- ja ilmastopolitiikan alalta tulevista uusista sääntelyaloitteista. Ne uhkaavat lisätä yritysten kustannuksia ja heikentää eurooppalaisten yritysten globaalia kilpailukykyä.

BusinessEurope tähdentää, että ilmastonmuutoksen torjuntaan, energiatehokkuuden parantamiseen ja ympäristön suojelemiseen on omaksuttava sääntelyn jatkuvan kiristämisen asemesta teknologiavetoinen ja kilpailukyky-ystävällinen lähestymistapa.

Yksi kilpailukyvyn tärkeä osatekijä ovat immateriaalioikeudet (IPR), joista EU:lla ei valitettavasti ole tällä hetkellä johdonmukaista ja selkeän strategista näkemystä. Beyrerin mukaan BusinessEurope pyrkii vaikuttamaan siihen, että aineettomat oikeudet nostetaan niille kuuluvaan arvoon ja niistä tulee vahva lähde innovaatioille, kasvulle ja uusille työpaikoille Euroopassa.

Lue Beyrerin koko haastattelu tästä (pdf, englanniksi)