EK Foorumit – aluetoiminnan uusi toimintamalli

30.10.2014

Aluetoimintaa viilataan eteenpäin, jotta kauppakamariyhteistyöstä saadaan entistä enemmän synergiaa ja päällekkäisyyksiä karsitaan. Aluejohtokuntien tilalle tulevat EK Foorumit.

EK:n aluejohtokuntien työ lakkaa vuodenvaihteessa, ja niiden tilalle rakennetaan EK Foorumit yhteistyössä kauppakamareiden kanssa.

Jokaisen kauppakamarin alueella järjestetään 1-2 kertaa vuodessa EK Foorumi, jossa paikallisia jäsenyrityksiä informoidaan ajankohtaisista edunvalvontakysymyksistä ja käydään niitä koskevaa vuoropuhelua. EK vastaa tilaisuuksien sisällöstä ja kauppakamarit huolehtivat käytännön järjestelyistä. Foorumit ajoitetaan mahdollisuuksien mukaan kauppakamarin syys- tai kevätkokouksen yhteyteen.

EK:n pk-johtaja Jyrki Hollmén korostaa, että EK:n avainhenkilöt toimitusjohtaja Häkämiestä myöten haluavat antaa aktiivisen panoksen niin EK Foorumeissa kuin muissakin alueellisissa tapahtumissa eri puolilla maata:

– Aluejohtokuntien yritysvaikuttajat ovat tehneet erinomaista työtä, kun ovat antaneet arvokasta aikaansa ja näkemystään yhteisen edunvalvonnan hyväksi. Siitä iso kiitos! Aluetoiminnan uudistuessa on elintärkeää, että tämä dialogi jatkuu kaikkien aktiivisten jäsenyritystemme kanssa.

EK ja kauppakamarit ovat muutoinkin tiiviissä linkissä. Esimerkiksi EK:n suhdannebarometri julkaistaan yhteistyössä 4 kertaa vuodessa eri puolilla Suomea. Yhteispeli on olennaista myös edunvalvonnan kysymyksissä.

Tärkeää on koordinoida myös EK:n ja sen jäsenliittojen osallistumista alueellisiin luottamustehtäviin. EK, Teknologiateollisuus, Rakennusteollisuus ja Sivistystyönantajat sopivat työnjaosta mm. maakuntien yhteisryhmässä (MYR) ja ELY:jen neuvottelukunnissa.

EK näkyy eri puolilla maata Rohkea Suomi -kampanjan kiertueella. Rohkea Suomi -kampanjan teemoista järjestetään ensi vuoden aikana useita aluetilaisuuksia ja 50 oppilaitostapahtumaa.