EK:n työpajassa etsitään malleja digiosaamisen hyödyntämiseen

17.08.2017

Suomi loistaa kärkisijoilla kansainvälisissä peruskoulujen rankingeissa, innovaatio- ja digibarometreissa, mutta häviää monille verrokkimailleen osaamisen hyödyntämisessä ja kilpailukyvyssä. Esimerkiksi digitalisaatio ja tekoäly muuttavat työmarkkinoita. Tehtäviä ja ammatteja poistuu, mutta myös syntyy kiivaalla vauhdilla. Tämä haastaa yritykset, yksilöt ja koko koulutusketjun. Tarvitaan aivan uudenlaista ajattelua sekä koulutus-  että työmarkkinakentässä.

Digitaalisaatio ei ole pelkkää hypeä vaan toimintaympäristön ja busineksen pysyvä muutostila. Vaikka elinkeinoelämä on ollut eturintamassa viemässä digimurrosta menestyksekkäästi eteenpäin, on meilläkin havaittavissa selkeää jakoa digin hyödyntäjiin ja häviäjiin. Samanaikaisesti EK:n selvitysten mukaan jopa 60 prosenttia yrityksistä kokee haasteita löytää tarvitsemaansa digiosaamista.

Elinkeinoelämä panostaa digitalisaatioon

Elinkeinoelämän keskusliitto EK järjestää yritysten digi-osaamistarpeisiin keskittyvän työpajan 5.9. klo 14.45-17.00 Kaapelitehtaalla. Yhteistyössä Taloudellinen tiedotustoimisto TATin, Sivistystyönantajien, Teknologiateollisuus ry:n, Kemianteollisuus ry:n, Paltan ja Finanssialan kanssa haetaan ratkaisuja mm. seuraaviin kysymyksiin:

  • Miten varmistetaan yritysten digiloikka?
  • Miten suomalainen koulutus viritetään tuottamaan työelämän tarpeisiin digiaikakauden valmiuksia?
  • Entä miten Suomesta rakennetaan vetovoimainen digiosaamisen mallimaa?

Tilaisuuden avaa toimitusjohtaja Jyri Häkämies, jonka jälkeen keynote-puheenvuoron pitää Teknologiateollisuuden innovaatiotyöryhmän puheenjohtaja, CTO Glen Koskela Fujitsu Finlandista. Tämän jälkeen digi-osaamisen tarpeita syvennetään eri näkökulmista ja asiantuntija-alustuksin pienemmissä ryhmissä.

EK:n digi-työpajassa ” Future of Competence – Digital Skills as a Key Asset” on tilaa 100 ensiksi ilmoittautuneelle EK-jäsenyrityksen edustajalle. Tarkempi ohjelma ja ilmoittautumislinkki.

EK:n tilaisuus on osa Dare to Learn – suurtapahtumaa, jossa haetaan parhaita malleja, inspiraatioita ja ratkaisuja työelämän osaamistarpeiden ennakointiin ja osaamisen tehokkaampaan hyödyntämiseen. Kaksipäiväinen tapahtuma kerää yhteen teeman parissa painivat yritykset, oppilaitokset ja vaikuttajat eri sektoreilta ja ympäri maailman. Tapahtuman suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Ilmoittautuminen mahdollistaa EK:n jäsenyrityksille maksuttoman osallistumisen koko Dare to Learn -tapahtumaan www.daretolearn.fi