Haaga-Helia on synnyttänyt Suomeen jo lähes 100 startup-yritystä

04.03.2015

Haaga-Heliassa yrittäjyys ei ole pelkkä teoria-aine. Sen Startup School on asettanut tavoitteekseen, että Suomessa virinnyt yrittäjyysinto kanavoituisi tehokkaasti myös käytännön toteutukseen. Tulokset puhuvat puolestaan!

Viime vuonna Haaga-Helian opiskelijat perustivat Startup Schoolin avulla 29 yritystä, vuonna 2013 vastaava luku oli 25. Tänä vuonna rikkoutuu sadan yrityksen raja käynnistysvuodesta 2011 alkaen. Firmoja on syntynyt laidasta laitaan eri aloille – esimerkiksi fitness-alalle, siivouspalveluihin ja viestintään.

StartupSchool haravoi tulevia yrittäjiä Haaga-Helian kaikista koulutusohjelmista. Tällä hetkellä opiskelijoita on mukana noin 200, kertoo ohjelmajohtaja Tommo Koivusalo:

– Opiskelijat hankkivat aina ammattiosaamisen  omasta koulutusohjelmastaan – opiskelemalla esimerkiksi ravintola-, tietotekniikka- tai vaikka liikunta-alaa. Startup School keskittyy sitten tekemään näistä lahjakkaista nuorista yrittäjiä. Edellytyksenä on toki opiskelijan oma motivaatio, mutta me kyllä ruokimme yrittäjyyden roihua täysillä!

Startup School on avoin kaikille opiskelijoille ja kaikille koulusaloille:

– Me uskomme, että jokaisessa on potentiaalia ja kaikkien on saatava yrittää. Suomessa jokaikinen uusi startup on kotiinpäin! Sekin on ihan ok, että opiskelija tähtää ammatinharjoittajaksi. Yhden ihmisen yrityksestä voi ajan myötä tulla vaikka mitä.

Startup School toimii hands on –pohjalta. Opetuksessa haastetaan käytännönläheiseen ongelmanratkaisuun ja matalan kynnyksen kokeiluihin yrittäjyyden tiellä. Yrittäjä-opiskelijan arjessa koulutuksen ja työelämän yhteys toteutuu kirjaimellisesti.

EK:n yrittäjyysasiantuntija Jari Huovinen peukuttaa Haaga-Helian lähestymistapaa:

– Startup School on hieno esimerkki hankkeesta, jolla konkreettisesti madalletaan kynnystä ryhtyä yrittäjäksi. Juuri tätä otetta tarvitaan! Suomen ongelmahan on se, että yrittäjyysaikomukset realisoituvat meillä kilpalijamaita harvemmin. Haaga-Heliassa nostetaan myös hienosti esille se, että startup-yrittäjyyttä esiintyy laajasti eri toimialoilla. Se ei ole pelkästään korkean teknologian ilmiö.

Opiskelijoiden keskuudessa tehtyjen kyselytutkimusten mukaan Haaga-Helia nähdään erittäin yrittäjämyönteisenä ammattikorkeakouluna. StartUp Schoolin myötä yrittäjämyönteisyys on entisestään kasvanut. Yhä useampi haluaisi perustaa yrityksen jo opiskeluiden aikana – ja StartUpSchoolissa se on mahdollista.

Lisätiedot: www.startupschool.fi