Haemme asiantuntijaa tilastotuotannon tehtäviin

30.04.2024

Tehtävänkuvaasi kuuluu tuottaa tilastoja ja analyyseja erityisesti työehtosopimuksiin, työtaisteluihin ja palkkatilastoihin liittyen. EK on tuottanut erilaisia tilastoja jo vuosikymmeniä ja nyt generatiivisen tekoälyn aikakausi tarjoaa mahdollisuuden kehittää tilastotuotantoa entistäkin pidemmälle. Tässä roolissa pääset vahvasti mukaan osaksi isompaa tiimiä kehittämään koko EK:n kyvykkyyttä uusien teknologioiden hyödyntämisessä. Työskentelet tiiviissä yhteistyössä koko liittoyhteisön kanssa.

Talous ja tutkimus -vastuualue tuottaa yritysten näkökulmasta relevanttia sekä EK:n vaikuttamisessa onnistumista tukevaa tietoa ja näkemystä pitkäjänteisesti osana suomalaista talouden ja yritystoiminnan tiedontuotannon kenttää. Vastuualueen tavoitteena on terve talous: kilpailukykyisen ja ennustettavan sääntelyn ja verotuksen sekä julkisen talouden vakauttamisen keinoin.

Onnistuaksesi uudessa tehtävässäsi odotamme sinulta:

 • Talous- tai tilastotieteellistä korkeakoulututkintoa
 • Kokemusta tilastoaineistojen parissa työskentelystä
 • Kiinnostusta tekoälyä ja uusia teknologioita kohtaan
 • Aktiivista ja kehittämisorientoitunutta asennetta,
 • Oma-aloitteista työskentelyotetta ja hyviä tiimityöskentely- sekä viestintätaitoja
 • Suomen ja englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa

Tarjoamme uudelle kollegallemme:

 • Ensiluokkaiset kehittymismahdollisuudet. Pääset syventämään osaamistasi tunnetussa vaikuttajaorganisaatiossa muun muassa erilaisissa koulutuksissa tai työkierroissa.
 • Hyvät verkostoitumismahdollisuudet. Pääset laajentamaan verkostoasi alan parhaiden asiantuntijoiden joukossa.
 • Osaavat ja mukavat kollegat. Meillä työskentely on paitsi ammattimaista, myös rentoa ja mukavaa.
 • Joustavat hybridityömahdollisuudet. Työskentelemme sopivassa suhteessa toimistolla ja etänä.
 • Kilpailukykyisen palkan ja edut. Etuihin kuuluu muun muassa lounasetu, liikunta- ja kulttuurietu, työmatkaetu, laajat työterveyspalvelut ja kuntosali toimistolla.

Hae tehtävään rekrytointijärjestelmämme kautta viimeistään 20.5.2024. Liitä hakulomakkeelle hakemuskirjeesi palkkatoiveineen ja CV. Viestimme kaikille hakijoille rekrytoinnin edetessä. Käymme hakemuksia läpi jo hakuaikana ja haastattelut alkavat pian hakuajan päättymisen jälkeen. Tapaamme haastattelun merkeissä toimistollamme Etelärannassa. Toiveenamme on, että pääset aloittamaan työskentelyn viimeistään 1.8.2024. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva.

Lisätietoja tehtävästä antaa johtaja, Sami Pakarinen, puh. 050 343 4337, sami.pakarinen(at)ek.fi, keskiviikkona 8.5. klo 9-10 ja maanantaina 13.5. klo 13-14.

Rekrytointiprosessiin liittyviin kysymyksiin vastaa Hr-asiantuntija Sanni Kirmanen sanni.kirmanen(at)ek.fi.

Olemme sitoutuneet Oikotien Vastuullinen työpaikka -periaatteisiin.

Hae työpaikkaa

Elinkeinoelämän keskusliitto EK on suomalaisten yritysten tärkein puolestapuhuja ja yhteiskunnallinen uudistaja – tehtävänämme on menestyvä Suomi. Yhdessä eri toimialoja edustavien jäsenliittojemme kanssa olemme mukana rakentamassa yhteiskuntaa, jossa suomalaiset yritykset menestyvät, tarjoavat ihmisille työtä ja myös rahoittavat hyvinvointiyhteiskuntaa. Päätyötämme on vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon ja lainsäädännön valmisteluun sekä tukea sitä osallistumalla julkiseen keskusteluun. Toimintaamme ohjaavat markkinatalouden, vastuullisuuden ja yrittäjyyden periaatteet.

Tavoittelemme osaajia erilaisista taustoista ja moninaisilla kyvykkyyksillä. Haluamme edistää monimuotoisuutta työyhteisössämme. EK on huippuosaajien ja hyvien tyyppien talo.