Haemme korkeakouluharjoittelijaa Vihreän kasvun ja Työelämän vastuualueille | Kesätyöpaikat 2024

21.02.2024

EK:n Vihreän kasvun ja Työelämän vastuualueilla keskeisiin työtehtäviisi kuuluu osallistuminen monipuolisten ja mielenkiintoisten selvitysten tekemiseen. Selvitykset koskevat esimerkiksi erilaisia nuorten harjoittelu-, oppisopimus-, työkokeilu- ja muiden työmuotojen sopimuksia ja niiden sisältöjä. Lisäksi pääset tekemään selvitystä työehtosopimuksien muutoksista ja sisällöistä. Työhösi kuuluu myös selvitys työuran aikaisten opintojen järjestelyistä Suomen verrokkimaissa.

Vihreä kasvu -vastuualueen tavoitteena on tehdä Suomesta Euroopan paras vihreän siirtymän toteuttaja, jossa talouden ja ympäristön kannalta kestävä kasvu perustuu maailman luokan osaamiseen ja innovaatioihin. Keskeisiä teemojamme ovat ilmasto, ympäristö, energia, digitalisaatio, logistiikka, osaaminen sekä tutkimus ja innovaatiot.

Työelämä-vastuualue toimii suomalaisten työmarkkinoiden uudistamisen puolesta. Keskeisiä teemojamme ovat työelämän lainsäädäntö, sosiaaliturva, työhyvinvointi ja -turvallisuus sekä terveyspalvelut ja sote. Vastuualueen tavoitteena on uudistaa suomalaisia työmarkkinoita ja työelämän lainsäädäntöä edistämällä paikallista sopimista ja muita työelämän joustoja.

Parhaiten tässä tehtävässä menestyt jos:

  • Olet loppusuoralla oikeustieteen opinnoissasi, eduksi katsomme työoikeuden opinnot
  • Olet oma-aloitteinen ja omaat itsenäisen työskentelyotteen
  • Olet kiinnostunut yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta
  • Kommunikoit sujuvasti suomeksi ja englanniksi, myös muu kielitaito katsotaan eduksi

Tarjoamme sinulle:

  • Ensiluokkaiset oppimismahdollisuudet. Pääset syventämään osaamistasi tunnetussa vaikuttajaorganisaatiossa.
  • Hyvät verkostoitumismahdollisuudet. Pääset rakentamaan verkostoasi alan parhaiden asiantuntijoiden joukossa.
  • Osaavat ja mukavat kollegat. Meillä työskentely on rentoa ja mukavaa.
  • Joustavat hybridityömahdollisuudet. Työskentelemme sopivassa suhteessa toimistolla ja etänä.
  • Palkallisen korkeakouluharjoittelun ja hyvät edut sekä toimiston kaupungin parhaalla paikalla Eteläranta 10:ssä. Etuihin kuuluu muun muassa lounasetu, liikunta- ja kulttuurietu, työmatkaetu, laajat työterveyspalvelut ja kuntosali toimistolla.

Hae tehtävään rekrytointijärjestelmämme kautta viimeistään 12.3.2024. Liitä hakulomakkeelle hakemuskirjeesi, CV ja opintosuoritusote. Viestimme kaikille hakijoille rekrytoinnin edetessä. Käymme hakemuksia läpi jo hakuaikana ja haastattelut alkavat pian hakuajan päättymisen jälkeen. Tapaamme haastattelun merkeissä toimistollamme Etelärannassa. Toiveenamme on, että pääset aloittamaan työskentelyt toukokuun 2024 alussa. Työsuhde on määräaikainen ja pituudeltaan 4 kuukautta.

Lisätietoja tehtävästä antaa asiantuntija Mikko Vieltojärvi tiistaina 27.2. klo 10-11 puh. 044 534 5294 ja lakiasiainjohtaja Markus Äimälä 29.2. klo 12-13 puh. 040 703 2977. Rekrytointiprosessiin liittyviin kysymyksiin vastaa Hr-asiantuntija Sanni Kirmanen etunimi.sukunimi@ek.fi.

Hae paikkaa

Olemme sitoutuneet Oikotien Vastuullinen työpaikka -periaatteisiin. Viime vuoden kesätyöntekijöiden mietteitä pääset lukemaan blogista Oikotien sivuilla.

Kollegan terveiset:

”EK:ssa pääset työskentelemään kokeneiden eri alojen asiantuntijoiden kanssa ja perehtymään työelämän lainsäädännön ja työehtosopimusten kiehtovaan maailmaan. Teemme töitä yritysten puolesta. Hyvässä porukassa opit edunvalvontatyön arkea.”
Mirja Hannula, Johtava asiantuntija

Elinkeinoelämän keskusliitto EK on suomalaisten yritysten tärkein puolestapuhuja ja yhteiskunnallinen uudistaja – tehtävänämme on menestyvä Suomi. Yhdessä eri toimialoja edustavien jäsenliittojemme kanssa olemme mukana rakentamassa yhteiskuntaa, jossa suomalaiset yritykset menestyvät, tarjoavat ihmisille työtä ja myös rahoittavat hyvinvointiyhteiskuntaa. Päätyötämme on vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon ja lainsäädännön valmisteluun sekä tukea sitä osallistumalla julkiseen keskusteluun. Toimintaamme ohjaavat markkinatalouden, vastuullisuuden ja yrittäjyyden periaatteet.

Tavoittelemme osaajia erilaisista taustoista ja moninaisilla kyvykkyyksillä. Haluamme edistää monimuotoisuutta työyhteisössämme. EK on huippuosaajien ja hyvien tyyppien talo.