Haemme korkeakouluharjoittelijaa Vihreän kasvun vastuualueelle | Kesätyöpaikat 2024

21.02.2024

Tässä tehtävässä EK:n Vihreän kasvun vastuualueella pääset työskentelemään mielenkiintoisten tekoälyyn ja automaattiseen päätöksentekoon liittyvien selvitystehtävien parissa. Harjoittelun aikana pääset muun muassa selvittämään mitä hyötyjä tekoäly on tuonut julkiselle sektorille, miten tekoäly on muuttanut työn tekemistä, millaisia uusia osaamis- ja teknologisia kyvykkyyksiä tekoälyn käyttöönotto on vaatinut ja millaisia investointeja siihen on liittynyt. Lisäksi pääset tekemään digi- ja teknologiainvestointeihin liittyvää globaalia tilannekatsausta.

Vihreä kasvu -vastuualueen tavoitteena on tehdä Suomesta Euroopan paras vihreän siirtymän toteuttaja, jossa talouden ja ympäristön kannalta kestävä kasvu perustuu maailman luokan osaamiseen ja innovaatioihin. Keskeisiä teemojamme ovat ilmasto, ympäristö, energia, digitalisaatio, logistiikka, osaaminen sekä tutkimus ja innovaatiot.

Parhaiten tässä tehtävässä menestyt jos:

  • Olet kiinnostunut digiteknologioista ja niiden tuomista mahdollisuuksista mm. palvelukehitykseen, liiketoimintaan ja vihreään siirtymään
  • Olet loppusuoralla opinnoissasi kauppatieteiden tai informaatiotieteiden alalla
  • Olet oma-aloitteinen ja omaat itsenäisen työskentelyotteen
  • Olet kiinnostunut yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta
  • Kommunikoit sujuvasti suomeksi ja englanniksi, myös muu kielitaito katsotaan eduksi

Tarjoamme sinulle:

  • Ensiluokkaiset oppimismahdollisuudet. Pääset syventämään osaamistasi tunnetussa vaikuttajaorganisaatiossa.
  • Hyvät verkostoitumismahdollisuudet. Pääset rakentamaan verkostoasi alan parhaiden asiantuntijoiden joukossa.
  • Osaavat ja mukavat kollegat. Meillä työskentely on rentoa ja mukavaa.
  • Joustavat hybridityömahdollisuudet. Työskentelemme sopivassa suhteessa toimistolla ja etänä.
  • Palkallisen korkeakouluharjoittelun ja hyvät edut sekä toimiston kaupungin parhaalla paikalla Eteläranta 10:ssä. Etuihin kuuluu muun muassa lounasetu, liikunta- ja kulttuurietu, työmatkaetu, laajat työterveyspalvelut ja kuntosali toimistolla.

Hae tehtävään rekrytointijärjestelmämme kautta viimeistään 12.3.2024. Liitä hakulomakkeelle hakemuskirjeesi, CV ja opintosuoritusote. Viestimme kaikille hakijoille rekrytoinnin edetessä. Käymme hakemuksia läpi jo hakuaikana ja haastattelut alkavat pian hakuajan päättymisen jälkeen. Tapaamme haastattelun merkeissä toimistollamme Etelärannassa. Toiveenamme on, että pääset aloittamaan työskentelyn toukokuun 2024 alussa. Työsuhde on määräaikainen ja pituudeltaan 4 kuukautta.

Hae tehtävää

Lisätietoja tehtävästä antaa johtava asiantuntija Mika Tuuliainen (etunimi.sukunimi@ek.fi, puh. 050 563 4729) ti 27.2. klo 15-16.30 ja asiantuntija Leena Nyman (etunimi.sukunimi@ek.fi, puh. 050 464 9990) ti 5.3. klo 9.30-11.00. Rekrytointiprosessiin liittyviin kysymyksiin vastaa Hr-asiantuntija Sanni Kirmanen etunimi.sukunimi@ek.fi.

Olemme sitoutuneet Oikotien Vastuullinen työpaikka -periaatteisiin.

Viime vuoden kesätyöntekijöiden mietteitä pääset lukemaan blogista Oikotien sivuilta.

Kollegan terveiset:

”Odotamme innolla uutta työkaveriamme Vihreän kasvun tiimiin! Tässä työssä parasta on, kun pääsee mukaan vaikuttamisen maailmaan lähietäisyydeltä. Käytännön asiantuntemus ja -verkostot kasvavat nopeasti, kun tehdään yhdessä töitä useiden eri sidosryhmien kanssa. Meillä pääsee hyödyntämään kaikkia taitojaan ja ideoimaan yhdessä hyviä vaikuttamismahdollisuuksia.”
Mikko Vieltojärvi

Elinkeinoelämän keskusliitto EK on suomalaisten yritysten tärkein puolestapuhuja ja yhteiskunnallinen uudistaja – tehtävänämme on menestyvä Suomi. Yhdessä eri toimialoja edustavien jäsenliittojemme kanssa olemme mukana rakentamassa yhteiskuntaa, jossa suomalaiset yritykset menestyvät, tarjoavat ihmisille työtä ja myös rahoittavat hyvinvointiyhteiskuntaa. Päätyötämme on vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon ja lainsäädännön valmisteluun sekä tukea sitä osallistumalla julkiseen keskusteluun. Toimintaamme ohjaavat markkinatalouden, vastuullisuuden ja yrittäjyyden periaatteet.

Tavoittelemme osaajia erilaisista taustoista ja moninaisilla kyvykkyyksillä. Haluamme edistää monimuotoisuutta työyhteisössämme. EK on huippuosaajien ja hyvien tyyppien talo.