Paavali Kukkonen ja Juho Mäki-Lohiluoma uusiin tehtäviin EK:n sisällä

01.06.2023

Juho Mäki-Lohiluoma aloittaa yhteyspäällikkönä toimitusjohtajan esikunnassa tänään 1.6.2023. Samalla tehtävää aiemmin hoitanut Paavali Kukkonen siirtyy EK:n Yrittäjyys-, EU ja kansainvälinen kauppa -vastuualueelle yrittäjyysryhmän vetäjäksi.

Kukkosen tehtäviin kuuluvat jatkossa mm. EK:n Mittelstand-tavoitteiden jalkauttaminen sekä vienninedistämiseen ja teollisuuspolitiikkaan liittyvät asiat. EK:ssa vuonna 2020 aloittanut Kukkonen työskenteli ennen EK:hon siirtymistään mm. ministerin erityisavustajana VM:ssa ja VNK:ssa sekä Sitran asiantuntijana.

Samalla Juho Mäki-Lohiluoma siirtyy EK:n yhteyspäälliköksi ja hallituksen sihteeriksi. Toimitusjohtajan esikunnassa Mäki-Lohiluoma vastaa mm. EK:n edunvalvonnan ja liittoyhteistyön koordinaatiosta sekä tähän kytkeytyvien hallintoelinten toiminnasta.

Mäki-Lohiluoma on aiemmin työskennellyt asiantuntijana EK:n Yrityslainsäädäntö-tiimissä. Ennen EK:ta hän työskenteli mm. juristina sekä ministerin ja europarlamentaarikon erityisavustajana. Koulutukseltaan Mäki-Lohiluoma on oikeustieteen maisteri ja kauppatieteiden maisteri.