Juho Mäki-Lohiluoma

Asiantuntija

041 546 0606

Töissä

Työskentelen asiantuntijana EK:n yrityslainsäädäntö-tiimissä, vastuullani erityisesti digi- ja tekoälyregulaatio, tietosuoja ja kuluttaja-asiat. Vastuulleni kuuluvat sektorin kansallinen ja EU-lainsäädäntö, joista jälkimmäisen parissa tein aiemmin töitä Euroopan parlamentissa. Euroopan unioni on viime vuosina aktivoitunut kaikilla vastuullani olevilla sektoreilla, joten suuri osa työstäni on vaikuttamista suoraan Brysselissä sekä Suomen EU-kantojen valmistelussa.

Vapaalla

Luen paljon – erityisesti erilaisia tietokirjoja. Olen lisäksi sählykerhomme armoitettu maalitykki sekä satunnainen sulkapalloilija ja polkupyöräilijä. Kun töiltä ja muulta elämältä ehdin, kirjoitan oikeustieteellistä väitöskirjaa lainsäätäjän harkintavallan rajoista julkisia palveluita yksityistettäessä ja markkinoita avattaessa.

Ensimmäinen työpaikkani

Jaoin mainoksia ja Länsiväylä-lehteä espoolaisiin pientaloihin. Se oli käytännössä ainoa homma, johon 13-vuotiaana pääsi, ja todella opetti, että palkka ei tule helpolla. Länsiväylä-lehti tuli minulle muutamia vuosia myöhemmin tutuksi myös toisesta näkökulmasta, kun pääsin lukiolaisena kirjoittamaan lehteen paikallis- ja urheilu-uutisia. Pestistä kehkeytyi pienimuotoinen ura, sillä työskentelin freelance-toimittajana eri lehdille yhteensä viiden vuoden ajan ennen oikeustieteellisestä valmistumista.