Podcast osa 2: Älykäs rakentaminen vaatii älykästä sääntelyä

EK:n podcast-kanavalla käydään tänä keväänä debattia datataloudesta otsikolla ”Data + äly = bisnes”. Uusimmassa jaksossa Elinkeinoelämän ääntä käyttävät kiinteistö- ja rakennusalan digiuudistajat.


Panu Keski-Pukkila (vas.) on Lassila & Tikanojan digimentalisti. Teemu Lehtinen (oik.) vauhdittaa työkseen kiinteistö- ja rakennusalan digitalisaatiota.

Osa 2: Älykäs rakentaminen vaatii älykästä sääntelyä

Elinkeinoelämän ääni -podcastin toinen jakso pureutuu kiinteistö- ja rakennusmaailman digitalisoitumiseen. Alaa pidetään perinteisenä, mutta se on ottamassa digiloikkiaan  muun muassa KIRA-digi -hankkeen ja edelläkävijäyritysten kokeilujen myötä.

Tässä jaksossa selvitetään, mihin panokset tulisi laittaa seuraavalla hallituskaudella. Millaisella sääntelyllä saadaan aikaan älykkäämpiä kiinteistöjä? Miksi Siri ja Google Assistant eivät voi hyödyntää rakennuksiin liittyviä tietoja? Miten synnytetään kiinteistöalan omia Ubereita?

Vieraina ovat KIRA-digi hankkeen päällikkö Teemu Lehtinen sekä Lassila&Tikanojan digimentalisti Panu Keski-Pukkila. Keskustelua vetää toimittaja Otto Ahoniemi.

 

Kuuntele jakso haluamassasi muodossa tai suoraan ikkunassa:

Kuuntele Apple Podcastina Kuuntele Android-laitteessa Kuuntele Spotifyssa Podcastin RSS-tilauslinkki


Kuuntele myös edellinen jakso logistiikka-alan digitalisaation ajureista.