Rekrytointitapahtuma kokoaa Suomessa opiskelevat kiinalaiset talentit

02.08.2013

Talent Match goes China! -tapahtuman tavoitteena on, että yhä useampi suomalaisyritys pääsisi hyödyntämään nuorten kiinalaisten osaamista. Lahjakkuuksia tarvitaan sekä Suomen työelämässä että vientiyritysten avainhenkilöinä Kiinan-markkinoilla.

Suomessa on yli 2 000 kiinalaista korkeakouluopiskelijaa tai jatko-opiskelijaa. Useimpien side Suomeen katkeaa kotimaahan paluun jälkeen.

Samaan aikaan Kiinan markkinoille tähtäävät suomalaisyritykset tarvitsevat kipeästi Kiina-osaajia. Erityisen arvokkaita voivat olla sellaiset kiinalaiset, joilla on omakohtaista kokemusta Suomen olosuhteista.

Elinkeinoelämän mielestä on tärkeää löytää keinoja, joilla kiinalaiset talentit saadaan sitoutettua toimimaan suomalais-kiinalaisten kauppasuhteiden hyväksi opintojensa päätyttyä. Sitä on peräänkuuluttanut myös pääministeri Jyrki Katainen, joka on vastuuttanut EK:n sekä opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) etsimään tilanteeseen ratkaisuja Team Finland -verkoston voimin.

Ensimmäinen tapa vastata huutoon on ”Talent Match goes China!” -rekrytointitapahtuma, joka järjestetään tiistaina 17.9. klo 13–17.30 Helsingin Wanhassa Satamassa. Tapahtuma tuo yhteen yritykset sekä Suomessa asuvat kiinalaiset opiskelijat ja alumnit.

Tilaisuuden järjestävät yhdessä OKM, Talent Match ja EK. Tapahtuma on osa Team Finland goes China -hanketta sekä Helsinki Region Welcome Weeks -tapahtumasarjaa.

* * * * * *

Rekrytointitapahtumaa edeltää Talents Available™ – tapping the talent pool for global growth! -seminaari, joka järjestetään torstaina 5.9. klo 9–19 Paasitornin kokouskeskuksessa.

Tilaisuuden tarkoituksena on herättää keskustelua sekä esitellä hyviä käytäntöjä Kiina-talenttien rekrytoimiseksi ja verkostoitumiseksi suomalaisyritysten kanssa. Seminaarin avaa pääministeri Jyrki Katainen, jonka jälkeen kuullaan Kiina-talenttien ja yritysedustajien kokemuksia sekä esitellään case Expat project.