Ruotsin kuningaspari vakuuttui Yrityskylästä

05.03.2015

Espoon Yrityskylässä koettiin kuninkaallista humua, kun Ruotsin kuningaspari tutustui kuudesluokkalaisten oppimisympäristöön.

Yrityskylä oli yksi Ruotsin kuningasparin valtiovierailun kohteista Suomessa. Kuningas Kaarle XVI Kustaa, kuningatar Silvia ja Ruotsin opetusministeri Gustav Fridolin tutustuivat 4. maaliskuuta Yrityskylän toimintaan Espoossa.

Suomalainen koulutusinnovaatio Yrityskylä on kuudesluokkalaisille tarkoitettu opintokokonaisuus, joka tutustuttaa talouteen, työelämään ja yrittämiseen. Se huipentuu päivään pienoiskaupungiksi rakennetussa oppimisympäristössä, jossa oppilaat työskentelevät omissa ammateissaan oikeiden yritysten tai julkisen sektorin palveluksessa.

Suomessa toimii Yrityskyliä tällä hetkellä kahdeksalla paikkakunnalla. Ne tavoittavat noin 70 prosenttia kaikista maamme kuudesluokkalaisista. Kuninkaallisen vierailupäivän aikana Yrityskylää pyörittivät Vihdin Kuoppanummen koulukeskuksen oppilaat.

Tukholmaan oma Yrityskylä?

Vierailunsa aikana kuninkaalliset hakivat Yrityskylän Nordeasta itselleen pankkikortit, kävivät ostoksilla K-supermaketissa ja kokeilivat kyytiä Nobinan bussisimulaattorissa. Lisäksi he vaihtoivat kuulumisia kaupunginjohtajan kanssa ja vastasivat Länsiväylä-lehden toimituksen kysymyksiin.

Kuningas sanoi, että Yrityskylä on täysin ainutlaatuinen asia. Ruotsissa ei ole mitään vastaavaa.

Pian saattaa kuitenkin olla, sillä Yrityskylä suunnittelee laajentumista Ruotsiin sekä muihin Pohjoismaihin. Tekniikan museo Tukhomassa on juuri näyttänyt vihreää valoa neuvottelujen etenemiselle ja Ruotsin ensimmäisen Yrityskylän perustamiselle sen tiloihin.

Yrityskylä on kerännyt runsaasti kansainvälistä huomiota. Viime syksynä se voitti arvostetun World Innovation Summit for Education -palkinnon ja aiemmin muun muassa Euroopan komissio on palkinnut sen yrittäjämäisen ajattelun edistämisestä.

EK:n jäsenyrityksiä on runsaasti mukana Yrityskylissä eri puolilla Suomea. Yrityskylän kumppaneiden määrä lasketaan jo sadoissa.

Lue lisää:
www.yrityskyla.fi

 

Kuva: Annukka Pakarinen