Siiri Valkama asiantuntijaksi Brysselin toimistolle

04.07.2023

Siiri Valkama aloittaa 11.9.2023 EK:n Brysselin toimistolla asiantuntijana (senior adviser). Siirin vastuualueeseen kuuluu sisämarkkinasääntely, työelämän, sosiaalipilarin asioiden sekä osaamisen EU-sääntely, eurooppalainen energia- ja liikennepolitiikka sekä pk-sektoriin kohdistuva sääntely.

Siiri siirtyy EK:lle toisesta Brysselin edunvalvontatoimistosta EU-asiantuntijan tehtävästä, jossa hän on keskittynyt yrittäjyyden ja liikennesektorin EU-edunvalvontaan. Siiri on opiskellut kauppatieteiden maisteriksi kansainvälisen liiketoiminnan pääaineessa Turun kauppakorkeakoulussa.

”Odotan innolla syyskuuta, jolloin pääsen paneutumaan koko suomalaisen elinkeinoelämän toimintaympäristön parantamiseen EU-vaikuttamisen kautta, nyt kun vuoden 2024 EU-vaalitkin lähenevät. EK:n Brysselin toimiston väki on minulle jo entuudestaan tuttua ja olemme loistava tehotiimi! Haluan myös luoda tiiviit yhteydet Suomen pään asiantuntijoihin sekä osaltani pitää EU-asioita pinnalla järjestön toiminnassa laajasti, sillä kuten tiedämme, valtaosa yritysten liiketoimintaympäristöä sääntelevästä lainsäädännöstä valmistellaan EU-kontekstissa. Ollaan matalalla kynnyksellä yhteydessä niin livenä kuin etänäkin!”, kommentoi Siiri.

”Olemme todella iloisia saadessamme Siirin mukaan EK:n EU-edunvalvontatiimiin Brysseliin. Siirin monipuolinen osaaminen ja keskeisten sääntelysektoreiden sekä pk-kentän tuntemus tukee entisestään EK:n asiantuntijajoukkoa ja mahdollistaa myös tiiviin yhteistyön yritysten kanssa. EK vahvistaa EU-edunvalvontaa ja ennakkovaikuttamista erityisesti nyt kun odotamme uuden EU-lainsäädäntökauden alkua ja ensi kevään eurovaaleja”, sanoo EK:n Brysselin päällikkö Kaisa Soro-Pesonen.