Slush tuo yhteen suuryritykset ja startupit

17.11.2014

Maailman johtavien kasvuyritys- ja teknologiatapahtumien joukkoon noussut Slush saapuu Helsingin Messukeskukseen 18.–19.11. Slush tuo yhteen niin kasvuyrityksiä, kansainvälisiä sijoittajia, suuryrityksiä kuin mediaa eri puolilta maailmaa.

Seitsemättä kertaa järjestettävän tapahtuman tavoitteena on rakentaa Helsingistä globaalisti tunnettu teknologiakeskittymä, joka houkuttelee osaamista ja pääomia eri puolilta maailmaa.

Slush on erityisen kiinnostava tapahtuma kotimaisille ja kansainvälisille sijoittajille. Esimerkiksi vuonna 2013 tapahtumassa vieraili yhteensä 118 sijoitusyhtiötä. Sijoittajia Slushissa tavanneet kasvuyritykset nostivat tapahtumaa seuranneen puolen vuoden aikana yli 110 miljoonaa euroa rahoitusta. Tästä noin puolet oli sijoituksia suomalaisiin yrityksiin.

Myös Elinkeinoelämän keskusliitto EK on tällä kertaa mukana Slushissa ja haluaa osaltaan kiinnittää huomiota suuryritysten ja startupien yhteistyöhön. EK ja Tekes julkaisevatkin Slushin yhteydessä käsikirjan, joka sisältää case-esittelyjä sekä vinkkejä startup-yhteistyön käynnistämiseen.

Slushiin on  myyty etukäteen yli 13 000 pääsylippua. Tapahtuman järjestää perustaja Miki Kuusen johdolla voittoa tavoittelematon yhteisö, jossa on mukana esimerkiksi yrittäjiä ja opiskelijoita.

www.slush.org

Kuva: Slush / Tuomo Lampinen