Slush valloittaa lokakuussa Kiinan

01.10.2015

Slush avaa Kiinassa ovia kasvuyritysten välille ja vahvistaa Suomen painoarvoa kiinalaisten investointien vyöryssä Eurooppaan.

Suomalainen kasvuyritystapahtuma Slush on näkynyt ja kuulunut tänä vuonna ympäri maailmaa. Tapahtumat Los Angelesissa, Moskovassa, Teheranissa ja Tokiossa ovat keränneet tuhansia osallistujia.

Seuraavaksi Slush valloittaa suomalaisille yrityksille tärkeän Kiinan, ensimmäisenä eurooppalaisena startup-tapahtumana. Startup-yrittäjät, teknologiayritysten johtajat, pääomasijoittajat ja median edustajat kohtaavat Pekingissä 13. lokakuuta.

Pekingiin lähtee myös pääministeri Juha Sipilä, joka on yksi tilaisuuden pääpuhujista. Slush Chinan pohjoismaisista operaatioista vastaava Piia Kuosmanen sanoo, että Sipilän osallistuminen tapahtumaan on lisännyt entisestään kiinalaisten kiinnostusta.

Kiinan varapääministeri Wang Yang osallistui viime vuonna Slushiin Helsingissä.

Markkinat muutoksessa, laadulla kysyntää

Pekingissä Slushiin odotetaan reilusti yli tuhatta osallistujaa. Mukana on kiinalaisten ja kansainvälisten kasvuyritysten lisäksi suomalaisia yrityksiä. Ne lähtevät hakemaan kasvua Kiinan nopeasti muuttuvilta markkinoilta.

Erityisesti Kiinan keskiluokan kasvaessa laadukkaammille tuotteille ja palveluille on aiempaa enemmän kysyntää. Slush China nähdään loistavana tilaisuutena lanseerata uusia tuotteita ja solmia suhteita uusilla markkinoilla.

– Samalla kun Slush rakentaa siltaa suomalaisyrityksille Kiinaan, se myös herättää mielenkiintoa kiinalaisissa investoijissa Suomea kohtaan, EK:n asiantuntija Outi Ervasti sanoo.

Esimerkiksi viime vuonna Suomen Slush-tapahtumassa vieraili puhujana kiinalaisen verkkokauppojen jättikonserni Alibaban toimitusjohtaja Wang Jian.

– Tämänkaltaisella ovien avauksella on iso merkitys Suomelle, joka muutoin sijaitsee syrjässä Eurooppaan suuntautuvien investointien valtavirrasta, Outi Ervasti huomauttaa.

Kiina on merkittävä kauppakumppani monelle koneita ja laitteita valmistavalle suomalaisyritykselle. Vaikka kasvu on Kiinassa nyt hidastumassa, lasku vaikuttaa asteittaiselta eikä syytä suureen paniikkiin ole. Jos Kiinan kasvu tyssäisi äkisti, se olisi huolestuttavaa koko maailmantaloudelle.

Lue lisää Pekingin Slush-tapahtumasta

Kuva: Slush