Yritys-Suomi laajentaa profiloituun palvelutarjontaan

20.05.2013

Miten perustan yrityksen? Mistä tiedän, toimiiko ideani? Mihin virastoihin pitää ilmoittaa mitäkin? Mitä lupia tarvitaan? Kannattaako palkata työntekijä ja mitä velvoitteita siitä tulee yrittäjälle?

Yrityksen perustajan ja yrittäjän mieltä askarruttavat monet kysymykset, eikä niihin ole aina helppo löytää vastauksia internetissä tarjolla olevista lukuisista neuvontapalveluista. Apuun tulee Yritys-Suomi: Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) kumppaneineen tarjoaa yrityksille ja yrityksen perustajille palveluja sekä verkossa, puhelimitse sekä lukuisissa palvelupisteissä eri puolilla Suomea.

Tavoitteena on koota yrityksille suunnatut sähköiset asiointipalvelut helposti saataville ns. yhden luukun periaatteella. Palvelujen kehittäminen on osa TEMissä käynnissä olevaa SADe-ohjelman Yrityksen palvelukokonaisuutta, jolla pyritään edistämään julkisten tieto- ja asiointipalvelujen saattamista sähköiseen muotoon.

Uutuutena Oma Yritys-Suomi

Tänä keväänä Yritys-Suomi on täydentynyt profiloidulla Oma Yritys-Suomi -palvelulla, joka yhdistää uudella tavalla yrityksen perustamiseen ja yritystoimintaan liittyvät tieto- ja asiointipalvelut sekä työvälineet ja yhteystiedot. Palvelun tietosisältö ja työvälineet muokkautuvat yrityksen tarpeiden mukaan. Palvelua voi räätälöidä esimerkiksi yrityksen toimialan, paikkakunnan ja kehitysvaiheen perusteella.

Yrittäjä voi laatia kätevästi verkossa esimerkiksi sähköisen liiketoimintasuunnitelman ja hoitaa yrityksen perustamiseen liittyviä asioita (mm. lupia ja ilmoituksia). Palvelun alkuvaiheessa painottuvat siis sisällöt, jotka hyödyttävät erityisesti aloittavia yrityksiä. Palvelu on maksuton ja sen tietoturvallisuus on varmistettu.

Asiakasraati varmistaa käytettävyyden ja hyödyllisyyden

Tärkeänä apuna Oma Yritys-Suomi -palvelun kehittämisessä on asiakasraati, joka koostuu eri alojen yrittäjistä kaikkialta Suomesta. Raadin tehtävänä on varmistaa, että palvelun käytettävyys on hyvä ja työvälineet ja toiminnallisuudet ovat hyödyllisiä ja tarpeellisia.

Raati kiinnittää työssään huomiota myös siihen, että palvelun synnyttämä asiakaskokemus kannustaa käyttämään palvelua. Tällä hetkellä asiakasraatityöskentelyssä on mukana noin 30 aloittavaa tai jo toimivaa yritystä.

Tee yrittäjätesti, laadi sähköinen liiketoimintasuunnitelma

Tarjolle tulevat mm. aloittavalle yrittäjälle suunnattu yrittäjätesti, sähköinen liiketoimintasuunnitelmatyökalu ja liiketoimintasuunnitelman kommentointi tietoturvallisesti suoraan OYS-palvelussa, lupien ja palvelujen haku, linkit osakeyhtiön ohjattuun sähköiseen perustamiseen (YTJ-palvelu) sekä Palkka.fi-palvelun palkkalaskuriin.

Palvelun betaversio avattiin toukokuun alussa

Oma Yritys-Suomi -palvelun betaversio avautui käyttäjille toukokuun alussa osoitteessa oma.yrityssuomi.fi Palvelua pilotoidaan nyt aloittavien yritysten neuvonnassa viidellä paikkakunnalla: Tampereella, Jyväskylässä, Porissa, Forssassa ja Kotkan-Haminan seudulla. Pilotointiorganisaatioille annettiin täydennyskoulutusta, sillä tavoitteena on saada OYS-palvelu mahdollisimman aktiiviseksi osaksi aloittavien yritysten neuvontaa. Pilotoinnin myötä OYS-palvelun käyttäjämäärät ovatkin olleet kasvussa.

Seuraa sosiaalista mediaa – kuulet uutuuksista ensimmäisten joukossa!

Lue blogia tai seuraa Facebookissa ja Twitterissä, mitä uutta Yritys-Suomi-rintamalla tapahtuu. Kuulet aiheista ensimmäisten joukossa! Yritys-Suomen YouTube -kanavasta löydät myös videoita Oma Yritys-Suomen tulevista palveluista. Videosarjassa mehuyrittäjä Aleksi Liipakka (näyttelijä Kari Ketonen) tutustuu yrittäjän arkea helpottaviin palveluihin.