Yritys, tarjoa koulutetulle turvapaikan saaneelle portti työelämään

11.03.2016

EK haluaa edistää sekä Suomeen opiskelemaan tulevien että täältä turvapaikkaa hakevien kotoutumista yhteiskuntaamme ja arvoihimme. Yritykset voivat hyödyntää esimerkiksi Findwork-hanketta tai Hanken & SSE:n Business Lead -ohjelmaa.

toihin2EK:n Findwork-hankkeen sivustolla yritys voi tarjota Suomessa tutkintoaan tekevälle kansainväliselle opiskelijalle harjoittelupaikkaa tai muuta tapaa integroitua työmarkkinoillemme.

Hanken & SSE on puolestaan kehittänyt Suomeen tulleille hyvin koulutetuille turvapaikanhakijoille mahdollisuuden avata portteja työelämään. EK haastaa yrityksiä mukaan myös tähän tapaan edistää kotoutumista.

Kummankin hankkeen tavoitteena on saattaa ulkomaalaisia tai hyvin koulutettuja turvapaikanhakijoita ja suomalaisia yrityksiä yhteen. Näin molemmat osapuolet hyötyvät.

Hanken & SSE aloittaa koulutettujen ja englanninkielentaitoisten turvapaikanhakijoiden Business Lead -täydennyskoulutuksen. Ohjelmassa on yhteensä seitsemän lähipäivää, Funzi Oy:n mobiilioppimispalvelu, Helsingin Seudun Kauppakamarin mahdollistama mentorointi sekä kahden kuukauden työharjoittelujakso.

Monet yritykset ovat jo tarttuneet Business Leadiin ja sitoutuneet siihen joko alustavasti tai virallisesti, kuten Algol, Accenture, Agency Leroy, Alexander ja Göran Ehnrooth (Virala Oy), Elisa, Finanssialan Keskusliitto, Folksam, Fortum, Kone, Konecranes, Lumi Accessories, Nokia, Seedi Oy, HRM Parners, Stora Enso, Valmet ja Wärtsilä.

Mukaan tarvittaisiin vielä reilut 15 yritystä. Yritys, tulisitko mahdollistamaan ainutlaatuista hanketta esimerkiksi tarjoamalla opiskelijoille palkattomia harjoittelupaikkoja tai tukemalla Business Leadia muulla tavoin? Katso tarkemmat ohjeet hankkeen nettisivuilta 

Kysy lisää:
Johanna Korpia, Business Director, Hanken & SSE Executive Education, puh. 0400 240946, johanna.korpia@hankensse.fi