Neljännesvuosipalkkatiedustelun vastausohjeet

Valitse tilastointiala alhaalla olevasta alakohtaisesta aakkosluettelosta tai liittokohtaisesta aakkosluettelosta. Valitsemalla tilastointialan nimen saat näkyviin alan ohjeen.

Neljännesvuositiedustelu koskee pääsääntöisesti työntekijäasemassa olevia tuntipalkkaisia työntekijöitä. Niillä aloilla, joilla alakohtaisissa tietomalleissa on myös kuukausipalkkaa koskevia kenttiä (KkPalkka (EK-nro35), KkSuorPK (EK-nro36) ja KkSuorPM) (EK-nro37)), tiedustelu koskee sekä tunti- että kuukausipalkkaisia työntekijäasemassa olevia työntekijöitä.

Alakohtaisen ohjeen nimen perässä on joko merkintä tp (= tiedot ilmoitetaan vain tuntipalkkaisista työntekijöistä) tai tp+kk (= tiedot ilmoitetaan sekä tunti- että kuukausipalkkaisista työntekijöistä).

EK kerää neljännesvuosipalkkatiedot pääsääntöisesti vain 4. vuosineljännekseltä.

Palkkatiedustelun asiointipalvelu
Päivityksiä 4. neljänneksen 2021 tiedusteluun
  • Nyt on mahdollista ilmoittaa ammatti myös sanallisena (AmmSanal) niillä aloilla. joilla kysytään ammattinumero (AmmId).
  • Asfalttiala (4392): Ammattinimikkeistöön lisättiin uusi ammatti (AmmId 380): Tiemerkinnän työntekijät.
  • Infra-ala (4200): Maa- ja vesirakennusala on nykyisin Infra-ala.
  • Viestinvälitys- ja logistiikka-ala (5300): Tietomallista poistettu kentät LomaOik, KokPPalk, EriVaLis, PJarMuPa, SovPalk, EriSeurP, KiSuorP, MuuKYht, VTaulPal, VTuotPa1 ja VTuotPa2.
  • Autonrengasala (4530): Jatkossa työajan tasaamislisät kysytään omana tietonaan (kenttä TyLyhK, EK-nro 51).
  • Lattianpäällystysala (4333): Ammattinimikkeistöön lisättiin uusi ammatti (AmmId 151): Lattian pinnoitustyöt (epoksi ja muu nestemäinen pinnoite).
Alakohtaiset ohjeet aakkosjärjestyksessä
Tilastoalat jäsenliiton mukaan