Neljännesvuosipalkkatiedustelun vastausohjeet

Valitse tilastointiala alhaalla olevasta alakohtaisesta aakkosluettelosta tai liittokohtaisesta aakkosluettelosta. Valitsemalla tilastointialan nimen saat näkyviin alan ohjeen.

Neljännesvuositiedustelu koskee pääsääntöisesti työntekijäasemassa olevia tuntipalkkaisia työntekijöitä. Niillä aloilla, joilla alakohtaisissa tietomalleissa on myös kuukausipalkkaa koskevia kenttiä (KkPalkka (EK-nro35), KkSuorPK (EK-nro36) ja KkSuorPM) (EK-nro37)), tiedustelu koskee sekä tunti- että kuukausipalkkaisia työntekijäasemassa olevia työntekijöitä.

Alakohtaisen ohjeen nimen perässä on joko merkintä tp (= tiedot ilmoitetaan vain tuntipalkkaisista työntekijöistä) tai tp+kk (= tiedot ilmoitetaan sekä tunti- että kuukausipalkkaisista työntekijöistä).

EK kerää neljännesvuosipalkkatiedot pääsääntöisesti vain 4. vuosineljännekseltä.

Palkkatiedustelun asiointipalvelu
Päivityksiä 4. neljänneksen 2023 tiedusteluun
  • Sukupuoli-tietoa (SP) ei kysytä jatkossa millään alalla neljännesvuosipalkkatiedustelussa. Tieto johdetaan jatkossa henkilötunnuksesta. Jos SP-tieto tulee edelleen palkkaohjelmistosta asiointipalveluun ladattavaan tiedostoon, niin se jätetään automaattisesti käsittelemättä asiointipalvelussa.
  • Huom! Mahdollista kertaerää tai myöhennyskorvausta ei tule ilmoittaa neljännesvuosipalkkatiedusteluun.
  • Saha- ja levyteollisuus (1600) sekä Paperiteollisuus (1700): Metsäteollisuus ry:n työelämävaliokunnan päätöksellä näillä em. kahdella alalla pakollisina vuositason tietoina kysytään jatkossa tulosperusteiset erät (TulosJaV), ennakonpidätyksen alainen rahapalkka (EPLRahap), tehdyt työtunnit vuodessa (TehdtunV) ja tehdyn työajan rahapalkka vuodessa (TtrPalkV).
  • Huolto- ja kunnossapitoalan työehtosopimus (3312): Uusi tilastoala.
  • Teknisen huollon ja kunnossapidon työehtosopimus (3313): Uusi tilastoala.
  • Sähköistys- ja sähköasennusalan työehtosopimus (4326): Sähköasennusalan nimi muuttui. Uusi nimi on Sähköistys- ja sähköasennusalan työehtosopimus (4326).

Päivityksiä 4. neljänneksen 2022 tiedusteluun

Alakohtaiset ohjeet aakkosjärjestyksessä
Tilastoalat jäsenliiton mukaan