Neljännesvuosipalkkatiedustelun vastausohjeet

Valitse tilastointiala alhaalla olevasta alakohtaisesta aakkosluettelosta tai liittokohtaisesta aakkosluettelosta. Valitsemalla tilastointialan nimen saat näkyviin alan ohjeen.

Neljännesvuositiedustelu koskee pääsääntöisesti työntekijäasemassa olevia tuntipalkkaisia työntekijöitä. Niillä aloilla, joilla alakohtaisissa tietomalleissa on myös kuukausipalkkaa koskevia kenttiä (KkPalkka (EK-nro35), KkSuorPK (EK-nro36) ja KkSuorPM) (EK-nro37)), tiedustelu koskee sekä tunti- että kuukausipalkkaisia työntekijäasemassa olevia työntekijöitä.

Alakohtaisen ohjeen nimen perässä on joko merkintä tp (= tiedot ilmoitetaan vain tuntipalkkaisista työntekijöistä) tai tp+kk (= tiedot ilmoitetaan sekä tunti- että kuukausipalkkaisista työntekijöistä).

EK kerää neljännesvuosipalkkatiedot pääsääntöisesti vain 4. vuosineljännekseltä.

Palkkatiedustelun asiointipalvelu
Päivityksiä 4. neljänneksen 2022 tiedusteluun
  • Saha- ja levyteollisuus (1600) sekä paperiteollisuus (1700): Näillä em. kahdella alalla solmitaan 1.1.2022 alkaen ainoastaan yrityskohtaisia työehtosopimuksia. Tämän muutoksen takia näille aloille päivitykset kenttiin palkkauksen peruste (EK-nro 25) ja palkkaryhmä (EK-nro 26).

Päivityksiä 4. neljänneksen 2021 tiedusteluun

Alakohtaiset ohjeet aakkosjärjestyksessä
Tilastoalat jäsenliiton mukaan