Osa-aikaiset-, määräaikaiset- ja vuokratyösuhteet

Tyypillinen työsuhdemuoto on toistaiseksi voimassa oleva kokoaikainen työsuhde. Tätä käsitystä silmällä pitäen käydään läpi ns. epätyypillisen työsuhteen erilaisia muotoja.

Sisältö
Joissakin tapauksissa työnantaja voi vapaasti valita työsuhdemuodon, mutta joissakin tapauksissa sitä on rajoitettu. Esimerkiksi määräaikaisen työsopimuksen tekemiseen tarvitaan perusteltu syy. Kurssilla esitellään oikeuskäytännön valossa ne perusteet, joiden nojalla työnantaja voi tehdä määräaikaisen työsopimuksen. Kurssilla ovat esillä myös tilanteet, joissa useita määräaikaisia työsopimuksia sovitaan peräkkäin. Kurssilla käsitellään edellytyksiä, joiden vallitessa tällaiset ketjutetut määräaikaiset työsopimukset voivat muodostaa toistaiseksi voimassa olevan työsopimuksen.

Kurssilla käsitellään osa-aikaisiin työsopimuksiin liittyviä kysymyksiä. Myös ns. nollasopimukset ovat kurssin aiheena. Osa-aikaiseen työsopimukseen liittyy työnantajan velvollisuus tarjota lisätyötä, ja vastaavasti työntekijän kanssa voidaan sopia velvollisuudesta vastaanottaa lisätyötä. Vuokratyötä käytetään tyypillisesti sijaisuuksiin ja muihin tilapäisiin työvoiman tarpeisiin. Kurssilla otetaan esille vuokratyövoiman käyttöön liittyviä kysymyksiä käyttäjäyrityksen näkökulmasta, muun muassa vastuun jakautuminen vuokratyöyrityksen ja käyttäjäyrityksen kesken.

Päivän tarkempi aikataulu tästä

Kenelle
Kurssi on tarkoitettu henkilöstöpäälliköille, yritysjohdolle, esimiehille sekä muille henkilöille, jotka ovat asiasta kiinnostuneita.

Luennoitsija
Tilaisuuden luennoitsijana toimii Elinkeinoelämän keskusliiton asiantuntija Mika Kärkkäinen.

Osallistumismaksu
Kurssin hinta on EK:n jäsenille 210 €, muut maksavat 270 €. Hintoihin lisätään alv 24 %.
Hinta sisältää jaettavan materiaalin sekä ohjelman mukaiset kahvi- ja lounastarjoilut.
Laskutamme kurssimaksun osallistujilta jälkikäteen.

Peruutusehdot:
Osallistumisen voi peruuttaa kuluitta viikkoa ennen ko. tilaisuutta, minkä jälkeen veloitamme 50 % kurssimaksusta + alv 24 %. Mikäli ilmoittautumista ei peruuteta lainkaan tai se perutaan kurssipäivänä, perimme koko kurssimaksun. Koulutukseen ilmoittautuneen tilalle voidaan vaihtaa toinen henkilö samasta organisaatiosta kuluitta.

 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen täältä…